Евродепутатът от Партията на европейските социалисти (ПЕС) Елена Йончева гостува

...
Евродепутатът от Партията на европейските социалисти (ПЕС) Елена Йончева гостува
Коментари Харесай

Елена Йончева: Станишев постъпи правилно като се оттегли за председател на ЕП

Евродепутатът от Партията на европейските социалисти (ПЕС) Елена Йончева гостува в студиото на " Денят стартира " с Георги Любенов с коментар за комплицираните договаряния за основните постове в европейските институции. Франция и Германия съумяха да се преборят за своите кандидатури. Предварителната спогодба за шпитценкандидати отпадна и това до някаква степен е замяна на вота, това се усеща и в Европейския парламент по време на полемиките, съобщи Йончева.


В ПЕС има доста мощни брожения, доста мощно неодобрение, тъй като всички имаха вяра, че водачът на левицата Франс Тимерманс има действителен късмет за поста предс на Европейска комисия. Този европейски обществен нов стопански модел можеше да бъде натрапен, безапелационна е Елена Йончева.
Елена Йончева, евродепутат - ПЕС: България изобщо не договаря, България се нагажда. Бойко Борисов поддържаше Вебер, по-късно Тимерманс, по-късно лансирахме Мария Габриел, което предизвика извънредно отрицателна реакция след европейските водачи. Г-н Станишев постъпи вярно като отдръпна кандидатурата си за ръководител на Европейския парламент, тъй като това щеше да значи оттегляне от правилото на водещите претенденти и щеше да понижи шанса на Тимерманс за ръководител на Европейската комисия.
" Борисов е самодържавник, той е индивидът, който основава в България едно властническо ръководство. По отношение на външната политика, той е извънредно пореден в неотстояване на българските ползи ", добави още Йончева.

По мотив вътрешните различия в Българска социалистическа партия, тя съобщи, че е обикновено в една партия да има конфликт на хрумвания, тъй че не вижда никаква драма в това.
 Сергей Станишев: Ако бях претендент за ръководител на Екологичен потенциал, щях да бъда определен Сергей Станишев: Ако бях претендент за ръководител на Екологичен потенциал, щях да бъда определен
Лидерът на Партията на Европейските социалисти Сергей Станишев разяснява пред Българска национална телевизия, че единственият човек, който е удовлетворен от избора на управителните поз...

Елена Йончева разяснява и опцията да бъде пожелан нейния имунитет по отношение на източването на КТБ.

" Член съм на правосъдната комисия в Европарламента, на комисията по външна политика и нейната подкомисия за сигурност и защита. Няма от какво да се тормозя за имунитета си, това е следващата бухалка против мен ", изясни тя.
Елена Йончева, евродепутат - ПЕС: Аз съм работила за ТВ7 като външна продукция, работила съм и съм направила документални филми, за които е закупена техника, тъй че при мен всичко е намерено. Аз съм чиста и съм уверена, че истината ще излезе нескрито.  Проверяват Проверяват "къщи за посетители ", благосъстоятелност на фамилията на Елена Йончева
Прокуратурата стартира инспекция на парцели край морето на фамилията на депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева. Държавното обвиняване се самосезира след публик...

По мотив намаляването на партийните дотации от 11 на 1 лев на глас, Йончева съобщи, че това открит удар против Българска социалистическа партия, която единствена може да смъкна властническото ръководство. Това е и удар против десните партии, които не са в Народното събрание, добави тя.
Елена Йончева, евродепутат - ПЕС: От тук нататък партиите ще бъдат подвластни от олигарсите, във финансирането им ще могат да вземат участие компании, които са сключвали контракти за концесии, които работят в сфери, които са директно свързани с регулация от страна, компании, регистрирани в България, само че с присъединяване на непознати жители. В момента имаме държавен и политически рекет - слепване на една партия с страната.
Вижте целия диалог с Елена Йончева във видеото!
 Окончателно - дотациите за партиите стават 1 лев за глас Окончателно - дотациите за партиите стават 1 лев за глас
За сметка на това обаче политическите сили ще могат да получават дарения от компании и няма да има таван за тези дарения. Промените бяха признати след пове...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР