Евродепутатът от ДПС/Обнови Европа Атидже Алиева-Вели беше домакин на събитие

...
Евродепутатът от ДПС/Обнови Европа Атидже Алиева-Вели беше домакин на събитие
Коментари Харесай

Атидже Вели иска стратегически план за равенство

Евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа " Атидже Алиева-Вели беше хазаин на събитие в Европейския парламент, отдадено на " Европа на равенствата ". Специално присъединяване взе и комисар Хелена Дали, първият еврокомисар по равенството.



Този месец Европейски Съюз отбелязва месеца на многообразието. В срещата се включиха и посетители от Смолян и Хасково.

" Борбата за тъждество сред мъжете и дамите, насърчаването и отбраната на правата на дамите, както и подпомагането на уязвимите групи за по-лесното им приобщаване в обществената активност е фактически групова отговорност ", съобщи Алиева-Вели.



" Ясно е, че законодателните начинания сами по себе си не са задоволителни и има основна потребност от стратегически проекти, които да съдържат съответни ограничения и повече дейности за справяне с неравенствата въз основа на раса, вяра и пол. За да реализират по-бърз прогрес, всички институции на Европейски Съюз и държави-членки би трябвало да предизвикват и пазят човешките права на маргинализираните и уязвими групи, които страдат от дискриминация. Те би трябвало да продължат да поставят непрекъснати старания за възстановяване на ограниченията, които оферират за гарантиране на равенството. Всички дейности, подхванати на национално равнище и ниво на Съюза, следва да зачитат вероятните разлики и да предизвикват единството в многообразието. Правата и равенството не са единствено въпрос на политики и тактики, а би трябвало да се отстояват всекидневно от всеки един ”, сподели още евродепутатът Атиджи Алиева-Вели.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР