Евродепутатът Ангел Джамбазки призова за мирно събиране по време на

...
Евродепутатът Ангел Джамбазки призова за мирно събиране по време на
Коментари Харесай

Джамбазки ще иска референдум, ако има отстъпление от КСНС за Северна Македония

Евродепутатът Ангел Джамбазки прикани за спокойно събиране по време на КСНС при президента Румен Радаев в понеделник, отдаден на Северна Македония. „ Разгневи ни планът за дневен ред, в който се предлага в една от точките предложение за решение, с което външният министър да бъде акредитиран да договаря за нещо си. Това крие риск да анулира предходното решение на Народно събрание, което беше единомислещо какво би трябвало да се случи, с цел да даде България РСМ да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз ”, изясни той пред Нова телевизия.  

По думите му министър председателят дефинира период от шест месеца, в който да има прогрес по проблема със Северна Македония. Дали това е допустимо, Джамбазки отговори: „ Ако за шест месеца могат да трансформират учебниците си по история, спрат езика на омразата и овезмездят наследниците на избитите българи в Македония - няма проблем. Но аз се колебая, че това ще се случи ”, счита евродепутатът.  
Слави Трифонов: Падане на визите за Съединени американски щати и приемане в Шенген, с цел да " пуснем " Северна Македония в Европейски Съюз
Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов сложи условия, с цел да промени България позицията си и да утвърди преговорната рамка на Севе...
Прочети повече
„ Ако в понеделник на КСНС има, каквото и да е било оттегляне, то ние съществено ще стартираме организацията на народен референдум. Въпросът би трябвало да бъде в посока „ съгласни ли сте Република Северна Македония да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз, единствено в случай че извърши следните изчерпателни условия ”, сподели Джамбазки.  

Коментар от него пристигна и за обявата на Слави Трифонов, обвързвана с РСМ. „ Не може хора, които от 30 години са в медиите и са осведомени с реакциите на обществото, да не знаят това, че когато напишат, че желаят да паднат визите и да се влезе в Шенген, няма да се чете нищо останало. За мен това е издирван резултат, необразовано и несвоевременно предложение за договорка ”, сподели той.

Още:

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР