Евродепутатът Андрей Новаков внесе в Европейския парламент петиция с 44

...
Евродепутатът Андрей Новаков внесе в Европейския парламент петиция с 44
Коментари Харесай

Евродепутатът Андрей Новаков се бори за обработка на камионите на границите за минута

Евродепутатът Андрей Новаков внесе в Европейския парламент петиция с 44 247 подписа с искане да бъде въведен общоевропейски норматив за приблизително време от 1 минута за обработка на тежкотоварни коли на вътрешноевропейските граници.

Инициативата е във връзка честите тапи и опашките от камиони, породени от дългото време за очакване и закъсненията, свързани с инспекции и надзор на документите на граничните пунктове, оповестиха от ГЕРБ.

Подписката е инициирана през лятото на 2022 година след следващ случай с блокирани камиони на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Русе - Гюргево ". Подписите са събирани шест в цяла България. Предстои Комисията по петиции на Европейския парламент да се произнесе за бъдещите стъпки по разискването и гласуването на петицията.

В нея се декларира, че километричните тапи оказват негативно влияние върху вътрешния пазар на Ервопейския съюз, затрудняват напредването сред страните членки и се отразяват отрицателно на здравето и изискванията на труд на водачите. Според петицията казусът въздействие и директно върху качеството и чистотата на въздуха, шума и замърсяването, риска от пътни произшествия и увреждането на пътната инфраструктура, която не е пригодена за такава активност на тежкотоварния трафик.
 Новаков предлага ограничения за облекчение на трафика по граничните пунктове
Новаков предлага ограничения за облекчение на трафика по граничните пунктове

Един камион би трябвало да бъде проверяван за една минута на която и да е граница сред европейски страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР