Евродепутатът Андрей Ковачев коментира току-що в предаването Плюс минус по

...
Евродепутатът Андрей Ковачев коментира току-що в предаването Плюс минус по
Коментари Харесай

Ковачев след избора на Габриел: С повече гласове сме в ЕНП дори от Германия. Ще отстояваме по-лесно интересите на България

Евродепутатът Андрей Ковачев разяснява преди малко в предаването " Плюс минус " по " Нова телевизия " избора на Мария Габриел за първи заместник-председател на Европейската национална партия.

" Поздравявам госпожа Мария Габриел. Тя има най-хубавия резлутат, това за първи път в историята се случва - да имаме най-вече гласове. С това се покачва и нашата мощ, нашето въздействие в ръковдктвото на ЕНП. Имаме повече гласове или повече въздействие, даже от Германия в ЕНП, което се сучва за първи път. И имаме и към този момент първите резултати - знаете, че механизмът, който комисията предложи да отпадне, чака се да има решение, или по-точно оценка на европейския парламент и оценка на Европейския съвет, с цел да може дефинитивно да отпадне механизма за наблюдаване върху България. ЕНП направи първине стъпки - инициира такова решение да вземе Народното събрание в най-скоро време. Още на следващия ден ще бъде поискано от ЕНП на конференцията на президентите в Брюксел това да бъде обещано като оценка за отпадането на механизма за България ", сподели той.

" Ние можем и посредством Мария, и в групата на партията в Европейския парламент да желаеме като най-голяма европейска партия тези политики, които са най-важни за нас, в това число и Шенген, в това число и по-добрият капиталов климат в България, привличането на ивнвестиции, всичко обвързвано с ползите на България. Разбира се Западните Балкани, Северна Македония. Ще имаме повече благоприятни условия да отстояваме нашия интерес. Този, който е първи зам.-председател има право самичък да избере ресора, за който да дава отговор. Тя е комисар, който дава отговор за политиките за бъдещето, за нововъведенията, за новите технологии. Но дано тя да каже ", съобщи още Андрей Ковачев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР