Еврейският паметник на благодарността във Видин беше осквернен, съобщава БНР.

...
Еврейският паметник на благодарността във Видин беше осквернен, съобщава БНР.
Коментари Харесай

Еврейски паметник във Видин осъмна с надписи "Аллах" и "Палестина"

Еврейският монумент на благодарността във Видин беше опозорен, оповестява БНР. Той осъмна с надписи " Аллах " и " Палестина ", с изображения на полумесец и звезда и стикер с палестинското знаме.

Паметникът се намира в непосредствена непосредственост до постройката на общината в центъра на града. Стрея Пунчева от районната организация на евреите " Шалом " изрази възмущението си и напомни, че монументът е открит в символ на признателност към българския народ, избавил своите евреи по време на Втората международна война:

" Просто сме възмутени от това, което е направено. Това е пренебрежение към това, което хората са създали. Това е признателност от еврейския народ към българския народ, че във Видин особено са били избавени много по този метод. И освен тук, само че и в цяла България. Хората са признателни за това, което е направено, и са изказали своята признателност, само че очевидно не всички схващат това нещо ".

Членовете на районната организация на евреите " Шалом " ще алармират за случилото се локалната власт и полицията във Видин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР