ЕVN България инсталира три зарядни станции за електромобили в Пловдив.

...
ЕVN България инсталира три зарядни станции за електромобили в Пловдив.
Коментари Харесай

EVN откри 3 зарядни станции за електромобили в Пловдив

ЕVN България конфигурира три зарядни станции за електрически автомобили в Пловдив. Всички са за публично прилагане и на тях се зарежда гратис до края януари 2021 година С това компанията дава тласък за по-екологичен метод на напредване и по-чист въздух. Две от електроколонките се намират в центъра на Пловдив - ул. Христо Г. Данов 37 (пред централата на EVN) и до Голямата базилика (бул. Княгиня Мария Луиза 3), което ги прави подобаващи за всички, които посещават институции, туристически и публични места. Станцията до Голямата базилика следва да се вкара в употреба в средата на март. Третата зарядна станция е пред EVN Топлофикация (ул. Васил Левски 236) на изхода към автомагистрала „ Тракия “. Това я прави подобаваща за зареждане при пътешестване по автомагистралата, което усилва опциите за изминаване на разстояние от и към София, изключително през летния туристически сезон.

Откриването на зарядните станции стана в наличието на кмета на община Пловдив господин Здравко Димитров, който съобщи: „ Благодаря на EVN за приноса към опазването на околната среда и чистия въздух. Това е бъдещето и ние ще спомагаме за построяването и на други зарядни станции “. От своя страна Робърт Дик, районен управител на EVN България, уточни: “Мобилността е значима тематика за EVN България. От през днешния ден Пловдив има три нови зарядни станции, две от които в центъра на Пловдив, което ги прави неповторими. Радваме се, че в лицето на община Пловдив имаме благонадежден сътрудник в този наш пилотен план, който цели да наблюдава потребителските желания за тази услуга. Това е и повода зареждането на трите станции да е гратис през идната година “. Към всяка зарядна станция има 2 паркоместа маркирани в зелен цвят единствено за електрически автомобили. По този метод станциите разрешават да бъдат зареждани два електрическия автомобил по едно и също време (всяка станция има два самостоятелни порта). Мощността на всяка една станция е до 22 киловата (kW), като зареждането се реализира посредством два вида портове:

-   „ Тип 2 “ – с мощ 22 киловата (kW)

- „ Шуко “ – с мощ 3,7 киловата (kW) Зареждането става елементарно с мобилно приложение „ EVN2GO “ Активирането на зареждането става посредством „ EVN2GO “ - гратис приложение за мобилен телефон съвместимо с всички версии на операционни системи „ Android ”и “iOS ”. Подробна директива за зареждане и стъпките за потребление са налични на всяка зарядна станция, в приложението EVN2GO и на www.evn.bg EVN разполага и с два електрическия автомобил в своя автопарк в Пловдив, като част от ограничения за популяризирането на екологичния превоз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР