Евгений Сердюк е един от най-добрите нападатели в Първа лига

...
Евгений Сердюк е един от най-добрите нападатели в Първа лига
Коментари Харесай

Сердюк: Това е най-резултатният сезон в моята кариера

Евгений Сердюк е един от най-хубавите нападатели в Първа лига сега със своите 12 попадения. Техника, изключителна пъргавина по целия фронт на офанзивата, " кинжален " удар и сериозна продуктивност в отбранителен проект. Всичко това го трансформира в основна фигура в Черно море и разумно с представянето си прикова върху себе си вниманието на много клубове. В изявление за " Дарик радио " украинецът съобщи, че има вид и да остане на " Тича ". Той показа упованията си за идното домакинство против Левски и съобщи, че в петък желае да се оправдава пред съотборниците си за предходния дуел. Сердюк сподели, че има вяра в тима си, който би трябвало да побеждава, а като мощните му страни уточни колективът, контраатаката, реализирането на обстановките и най-стабилната отбрана.
 Черно море пусна билетите за мача с Левски
Черно море пусна билетите за мача с Левски

От 17:30 часа в петък

Жека, правиш доста мощен сезон с екипа на Черно море. Трети си измежду голмайсторите, като се има поради, че по-късно се причисли към тима. Това ли е най-резултатният сезон за теб в кариерата ти?

- Да, този сезон за мен бе доста ефективен, даже най-резултатният в моята професионална кариера.

Колко гола си беше сложил като цел пред себе си до края на сезона?

- Поставил съм си 2 цели. Първата е да вкарам повече от 10 гола, което към този момент направих и не преставам да въвеждам, а втората - да попадна в тройката на голмайсторите в нашата лига, за което аз приказвах в едно изявление. Радвам се, че реализирах своите цели. При тази обстановка, това което става в моята страна, малко ми е мъчно да си събера мислите и да работя на 100 %. Но аз съумях и се веселя, че помогнах и на тима, и на Украйна с моите голове, показвайки какво Прави Русия...

Къде и по какъв начин те откри Илиан Илиев? Кое те накара предходната година да приемеш офертата на Черно море?

- Нещата стояха по този начин - разтрогнах с Боависта. Защо го направих? Случиха ми се поредност от неуспехи и от време на време би трябвало да отстъпиш крачка обратно, с цел да направиш след това две напред. Ето за какво си дадох една година отмора от футбола. Как ме видя треньорът? Той ме откри в инстат. Отправи ми предложение и по този начин се причислих към тима без да мисля дълго, тъй като към този момент футболът ми липсваше. Достатъчно си бях умрял.
 Живко Атанасов: Ако не победим Левски, отпадаме от борбата за третото място
Живко Атанасов: Ако не победим Левски, отпадаме от борбата за третото място

" Борехме се през цели сезон "

Много значим мач следва на 6 май против Левски. Какви са упованията ти за този дуел?

- Да, следва ни сложен мач, само че ние би трябвало да побеждаваме. Аз желая да се оправдавам за предходния мач и за своята неточност, с която подведох тима. Ние ще имаме изчезнали играчи за този мач, само че съперникът също.

Какви са усещанията ти от отбора на Левски и кои са мощните страни на Черно море?

- Отборът на Левски се държа жестоко, предизвика и ние се подведохме по това в предходната среща. Направихме си нужните заключения и на 6 май ще забележим по какъв начин ще тръгне мачът. Силните страни на нашия тим? Добре сработен колектив, добра игра на контраатаки, осъществяваме си обстановките и имаме и най-хубавата отбрана в лигата.

Вярваш ли, че Черно море ще играе в европейските шампионати тази година?

- Да, шансове постоянно има. Важното е да проявим темперамент, предпочитание и воля за победа. Аз имам вяра в моя тим.

Много бързо се трансформира в любим на почитателите на Черно море. Ясно е, че ще има клубове, които ще се интересуват от теб след мощните ти мачове. Има ли вид и да останеш на " Тича "?

- Аз мисля, че подобен вид е вероятен, само че не обичам да задминавам събитията, с цел да не се окаже, че съм подвел след това някого, или нещо такова. Времето ще покаже.
 Илиан Илиев с искания към изготвящите програмата на efbet Лига
Илиан Илиев с искания към изготвящите програмата на efbet Лига

" Можехме да играем през три дни и да се даде по-голяма отмора "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР