Евгений Пригожин се е отказал от настъплението си към Москва.

...
Евгений Пригожин се е отказал от настъплението си към Москва.
Коментари Харесай

ТАСС: Пригожин се отказа от Москва, конвоят му се върнал в лагера

Евгений Пригожин се е отказал от настъплението си към Москва. Военният ескорт на частната му войска " Вагнер " се връща назад в лагерите си, оповестява съветската държавна организация ТАСС.
" Осъзнавайки цялата отговорност за това, че от една от страните ще се пролее съветска кръв, ние разпростирам нашите колони и тръгваме в противоположна посока към полевите лагери съгласно проекта ", споделя Пригожин. В телеграм канала на пресслужбата на Пригожин в действителност се появи гласово известие. " Искаха да разформироват Вагнер и поради това тръгнахме на марш за правдивост. За ден стигнахме на 200 километра от Москва без да пролеем и капка кръв. Дойде миг, в който обаче проливането на съветска кръв е доста близо. Затова нашите колони ще се извърнат и се насочват съм полевите ни лагери ", гласи известието на Пригожин.
По-рано през вчерашния ден пресслужбата на президента на Беларус Александър Лукашенко заяви, че той и Путин са разискали обстановката към " Вагнер " и са се договорили за взаимни дейности. След това Лукашенко провел диалози с Пригожин, вследствие на които било реализирано съглашение за прекъсване на настъплението на частната войска към Москва. Бил квалифициран и вид за " разрешаване на обстановката ", който включвал и гарантиране на сигурността на наемниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР