Евгений Пригожин, основателят на наемническата военна компания Вагнер, заяви днес

...
Евгений Пригожин, основателят на наемническата военна компания Вагнер, заяви днес
Коментари Харесай

Пригожин обяви Бахмут за обкръжен от руснаците, украинската армия взриви моста над реката

Евгений Пригожин, създателят на наемническата военна компания " Вагнер ", съобщи през днешния ден във видео, че украинският град Бахмут на процедура е обграден от съветските сили, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Пригожин, облечен в клипа във военна униформа, прикани украинския президент Володимир Зеленски да изтегли силите си от града, който " Вагнер " пробва да превземе от месеци. Той добави, че на украинските войски е оставен път за евакуация.

Хората на Пригожин от месеци са острието на настъплението в Източна Украйна. Москва гледа на Бахмут, който назовава с името му от руско време Артьомовск, като на трамплин за завладяването на по-големи градове като Краматорск и Славянск.

" Ако по-рано с нас се сражаваше професионална украинска войска, то през днешния ден виждаме от ден на ден старци и деца. Те се бият, само че животът им в Бахмут е къс - ден-два. Дайте им късмет да изоставен града ", добави Пригожин, представен от ТАСС.

След това в клипа се появяват възрастен мъж и две млади момчета, евентуално пленени украинци, които желаят да им бъде разрешено да се върнат вкъщи.

Въпреки че стратегическото му значение е сложено под подозрение от специалистите, Бахмут се трансформира в знак на битката за контрола върху промишления район Донбас. Зеленски посети града през декември и даде обещание, че той ще бъде защитаван колкото дълго е належащо.

По-късно Пригожин заяви със фотография в канала си, че Въоръжените сили на Украйна са взривили железопътния мост в североизточната част на Бахмут - през река Бахмутка.

Съобщава се и за подкопаване на прелеза през канала край езерото край село Хромово.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР