Евгений Пригожин излезе проговори за първи път след метежа в

...
Евгений Пригожин излезе проговори за първи път след метежа в
Коментари Харесай

Пригожин проговори: Нямахме за цел да сваляме властта, а да спасим Вагнер

Евгений Пригожин излезе проговори за първи път след метежа в Русия предходната събота. Той съобщи, че задачата на неговия марш не е била да смъква властта, а да покаже недоволството си от опита частната му формация да стане част от съветската войска.

По рано денем бяха излъчени и първи фрагменти с Владимир Путин и министъра на защитата Сергей Шойгу след бурните събития през уикенда.

В 11-минутно аудиообръщение той неведнъж акцентира, че задачата на похода не е била събаряне на властта, а опит да се избави частната военна формация. Според признат неотдавна закон, всички частни военни формирования би трябвало да преминат под командването на Министерството на защитата.

" Нашият марш стартира поради неправда, по пътя, на земята не сме умъртвили нито един боец. За денонощие стигнахме на към 200 км от Москва, влязохме и взехме под надзор изцяло Ростов. Мирните поданици се радваха да ни видят. Показхме " мастърклас " по какъв метод трябваше да наподобява 24 февруари 2022 година. Нямахме за цел да смъкваме съществуващия режим и законно определената власт, за което доста се говореше. Върнахме се обратно, с цел да не проливаме кръвта на съветските бойци ".
По думите на Пригожин дейностите на " Вагнер " са посочили редица проблеми в Русия, свързани със сигурността и с метода, по който се води войната. Добавя, че е получавал абсолютно поддръжка от съветските жители.

Министерството на защитата сподели през днешния ден и фрагменти с военния министър Сергей Шойгу. Според информацията на ведомството, той е посетил команден пункт на военната формация " Запад ". На фрагментите се вижда по какъв начин преглежда пространства и изслушва отчета на командирите.

Видеото е публикувано през днешния ден, само че не е ясно по кое време и къде е записано, то е без тон, отбелязва Ройтерс. Руски военни блогъри се усъмниха в достоверността на фрагментите.

На уеб страницата на Кремъл се появи послание на съветския президент Путин към участници в юношески конгрес. Не е ясно по кое време е записано видеото, само че в него няма нищо за дейностите на " Вагнер " и войната в Украйна. Публикувана е и информация, че Путин в разговарял по телефона с емира на Катар и с президента на Иран, като последния е изразил безрезервната поддръжка на Техеран към Москва.

Руските управляващи се пробват да покажат, че нищо не се е трансформирало. В ход е обаче огромна интервенция " възобновяване на репутацията на Путин ", написа Би Би Си.

Според съветски медии обвиняванията против Евгений Пригожин към момента не са свалени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР