Евгений Пригожин е бил на борда на разбилия се в

...
Евгений Пригожин е бил на борда на разбилия се в
Коментари Харесай

Русия официално призна смъртта на Евгений Пригожин

Евгений Пригожин е бил на борда на разрушилия се в Тверска област аероплан Embraer-135 (EBM-135BJ). Това оповестиха от пресслужбата на Федералната организация за въздушен превоз в Telegram.

Съобщава се също, че на борда на авариралия аероплан са били:
Николай Матусеев;Дмитрий Уткин;Валери Чекалов;Александър Тотмин;Евгений Макарян;Сергей Пропустин.
Сред членовете на екипажа:
пълководец Алексей Левшин,втори водач Рустам Каримов,стюардеса Кристина Распопова.
„ Полетът на аероплан Embraer-135 (EBM-135BJ) е осъществен въз основа на издадено по открития ред позволение за потребление на въздушното пространство “, се споделя в известието.

Припомняме, че на 23 август аероплан Embraer Legacy 600 на Евгений Пригожин се разруши в Бологовски регион на Тверска област на Руската федерация. Според Grey Zone той е бил свален от съветската Противовъздушна отбрана. Всичките 10 души на борда са починали.

Според телеграм канала Mash очевидци са чули две мощни детонации преди рухването. Това се удостоверява и от източника на TG канала на VChK-OGPU.

„ 18:20 пристигна карта, която изчезна от радара. 18:32 - самолетът избухна в небето. Имаше две детонации. Крилото и стабилизаторът паднаха на станция Куженкино, а фюзелажът и крилото паднаха в село Куженкино, на два километра от някогашната плантация. Цивилни жители не са потърпевши, нито една къща не е била наранена “, цитира събеседника каналът TG.

На собствен ред телевизионният канал  " Царьград ", базирайки се на източник в комисията на Росавиация, твърди, че по предварителна информация бизнес самолетът Embraer Legacy 600 е бил взривен. Според телевизионния канал зад това стои Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна (ГУР МОУ).

Засега формалните изводи на комисията не са оповестени.

Освен това Царград, базирайки се на неназован източник, заяви, че телата на Евгений Пригожин и командира на ЧВК " Вагнер " Дмитрий Уткин са разпознати на място.

Въпреки това, както написа телеграм каналът VChK-OGPU с позоваване на чиновници на мястото на злополуката, този факт не е правилен.

„ Идентификацията на Пригожин и Уткин не е нищо друго с изключение на небивалица. Известно е, че те са били на борда. За идентификация обаче е рано да се приказва. ОМУ и идентификацията като цяло към момента не са причини. Сега са сложили лампите, чакат всички от Москва, инспекцията към момента не е забелязала, няколко натрупа без глави, вътре, надалеч от кабината, прахуляк от телата ”, цитира събеседника каналът TG.

Според телеграм канала 112 спасителите, работещи в региона на Твер на мястото на злополуката на бизнес аероплан, са извадили единствено 8 души отдолу под останките.

„ Издирването на още двама пасажери от листата продължава, само че към този момент без триумф “, се споделя в известието.

Твърди се, че откритите на мястото на злополуката са мощно обгорени и неидентифицирани. Останките ще бъдат изпратени за генетично проучване за определяне на самоличността.

Зеленски реагира на гибелта на Пригожин. Според Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, предизвикателното унищожаване на създателя на ЧВК Вагнер допуска, че неговият протест е изплашил прекалено много ръководителя на Кремъл Владимир Путин.

Освен това медиите оповестиха, че Руската армия и полицията незабавно се събират в Руската федерация. В Ростов на Дон се готвят за вероятни безредици поради гибелта на притежателя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин. Именно отсам преди два месеца потегли ескорт от наемници и съвсем влезе в Москва.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР