Евертън ще си получи обратно четири от отнетите преди няколко

...
Евертън ще си получи обратно четири от отнетите преди няколко
Коментари Харесай

Усмивки на Гудисън парк, върнаха четири точки на Евертън

Евертън ще си получи назад четири от отнетите преди няколко месеца 10 точки от актива си във Висшата лига, откакто завоюва обжалването, оповестиха от клуба.

В резултат на това отборът на Шон Дайш ще се изкачи с две места във краткотрайното класиране, където досега имаше 21 точки на 17-ата позиция, само че в този момент ще има 25 точки на 15-ото място.

„ Карамелите “ в началото бяха лишени от 10 точки, откакто беше открито, че са нарушили финансовите правила на Висшата лига.

Английските клубове от Висшата лига имат право на загуби до 105 милиона паунда за 3 години, а самостоятелна комисия откри, че загубите на Евертън за интервала 2021-2022 година възлизат на 124,5 милиона паунда.

Наказанието беше най-голямата спортна глоба в историята на Висшата лига, само че в този момент клубът съумя да си върне част от отнетите точки.

В изказването на Висшата лига по случая се споделя: „ ФК Евертън апелира глобата, наложена против него на 9 учредения, всяко от които е обвързвано със глобата, а не с обстоятелството на нарушаването, което клубът призна. Две от тези девет учредения бяха доказани от Апелативния съвет, който размени първичното приспадане на точки от 10 с 6 “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР