Евертън изнесе един от добрите си мачове в последните седмици

...
Евертън изнесе един от добрите си мачове в последните седмици
Коментари Харесай

Задачата на Юнайтед става непосилна след крах срещу Евертън

Евертън изнесе един от положителните си мачове в последните седмици и съумя да завоюва против минималното 1:0 против един изцяло безчувствен Манчестър Юнайтед в мач от 32-ия кръг на Премиър лийг.

Момчетата на Франк Лампард излязоха и от самото начало демонстрираха, че в последна сметка се борят за своето избавление, а техният посетител само в първите 15 минути сподели дребна доза футбол, само че след попадението на Антъни Гордън в 27-ата минута изцяло се срина и като че ли не съумя да се възвърне.

Този резултат и значително поставя завършек на очакванията на " алените дяволи " за постигане до зона Шампионска лига, което бе и съществена цел на отбора след промяната на Оле Гунар Солскяер при започване на декември.

В 9-ата минута пристигна първия рисков удар по посока на една от двете порти и той бе дело на Маркъс Рашфорд, само че топката бе отразена от Джордан Пикфорд. Той още веднъж бе свикан да избави своята врата три минути по-късно, когато Бруно Фернандеш центрира чудесно отляво, а Маркъс Рашфорд засече с глава пред Майкъл Кийн, само че стражът още веднъж се оправи. В идващите минути “червените дяволи” продължиха да държат самодейността и да наподобяват по-опасния тим.

Противно на логиката обаче, Евертън съумя да открие резултата в 27-ата минута, когато една бърза офанзива изпрати топката в кракта на Ричарлисон на левия фланг, той подаде в наказателното поле, а там изчистването я отклони към Антъни Гордън, който с компактен удар я прати в мрежата след рикошет в тялото на Хари Магуайър.

В 35-ата минута Ричарлисон стреля доста добре, топката още веднъж се отклони, този път в тялото на Виктор Линдельоф, и Давид Де Хеа със сетни старания съумя да избие. В минутите до края хубаво центриране към Кристиано Роналдо бе изчистено малко преди той да успее да стреля с глава към вратата от няколко метра.

Второто полувреме стартира с по-добра игра от Евертън, които изглеждаха надалеч по-опасни от своите посетители, а Ричарлисон бе в основата на множеството рискови положения с пробивите си по фланга. На терена се появиха Антъни Еланга и Хуан Мата в опит на Ралф Рангник да промени нещо на терена и да внесе повече прохлада в дейностите на своя тим. На “червените дяволи” обаче като че ли им липсваше сила и предпочитание, а постоянно губеха топката по обикновен метод в средата на терена. В 69-ата минута Уан-Бисака почисти едно рисково центриране на Антъни Гордън, което летеше заплашително сред двама играчи домакините в този миг, които можех да решат всичко в дуела.

В 77-ата минута Дермарая Грей изведе Антъни Гордън в наказателното поле, а той се строполи след прикосновение с Алекс Телеш, само че съдията даде знак играта да продължи макар митингите на неговите съотборници. В 80-ата минута Погба стреля рисково, само че Пикфорд избави без усложнения. Малко по-късно прекрасен пробив на Джейдън Санчо в наказателното поле докара до известна блъсканица в наказателното поле, само че топката в последна сметка бе изчистена от бранителите.

Апогей на безсилието на гостите бе една изритана със мощ топка към трибуните, което и донесе жълт картон на португалеца. Именно той получи най-хубавата опция за своя отбор в 93-ата минута, когато получи топката към точката за осъществяване на дузпа, само че стреля в тялото на Пикфорд. Повторение сподели, че е имало отклоняване и в ръката на Майкъл Кийн, само че ВАР по този начин и не се намеси.

С тези три точки Евертън към този момент има 28 точки след 30 мача и към този момент е на цели четири от Бърнли. Манчестър Юнайтед са на 7-о място с 51 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР