Евентуалното приемане на Украйна в НАТО не само няма да

...
Евентуалното приемане на Украйна в НАТО не само няма да
Коментари Харесай

Путин: Приемането на Украйна в НАТО няма да укрепи сигурността ѝ, а ще доведе до допълнително напрежение

Евентуалното приемане на Украйна в НАТО освен няма да укрепи сигурността ѝ, само че и ще докара до в допълнение напрежение на интернационалната сцена. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин в първия си коментар след приключилата по-рано тази седмица среща на Алианса във Вилнюс.

В ефира на държавната телевизия Владимир Путин съобщи, че стремежът на Украйна да се причисли към НАТО е бил една от аргументите за по този начин наречената от него " специфична военна интервенция ". Освен това Путин увери, че западните оръжейни доставки, в това число на ракети с отдалечен обхват, не трансформират значително обстановката на бойното поле.

" Доставката на нови оръжия единствено ще утежни обстановката. Ще я утежни за украинската страна и ще разпалва спора по-нататък ".

Руският президент разяснява и обещаните на Украйна от Г-7 гаранции за сигурност.

" За нас няма нищо неизмеримо в това, което беше заявено и в НАТО, и в Г-7. Ние не сме срещу разискването на сходни въпроси. Но при едно наложително изискване - гарантиране на сигурността на Руската федерация ".

По мотив изтичащата на 17 юли " зърнена договорка " Путин позволи, че Русия може да излезе от нея и да се върне тогава, когато съветските условия бъдат изпълнени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР