Евакуация от Малдивите заради проливни дъждове и жестока буря -

...
Евакуация от Малдивите заради проливни дъждове и жестока буря -
Коментари Харесай

Ад в Рая! Евакуираха наша миска от Малдивите

Евакуация от Малдивите поради проливни дъждове и жестока стихия - това претърпява преди броени дни носителката на интернационалната купа „ Лейди Юнивърс 2020 “ Емилия Иванова.

„ Решихме след пандемията да пътуваме до по-далечна и екзотична дестинация, с цел да можем да разпуснем и заредим с нови сили. Предпочетохме Малдивите пред други ризорти, защото значими бяха ограниченията на всяко място за идващите туристи, а тук ни удовлетвориха в най-голяма степен. Всичко беше прелестно през първите 5-6 дни. Радвахме се на топло и отлично време, дребни акули плуваха към нас, заснехме фотосесия на яхта с най-хубавия фотограф на Малдивите “, споделя пред „ България Днес “ Емилия.

Същинският парадайс за моделката и нейния другар обаче не продължава до края на тяхната отмора. За малко време надвисват буреносни облаци, а обичайните локални ураганни ветрове, наречени мусони, връхлитат приказния остров и плажуващите българи.

„ Вълните станаха големи, палмите се огъваха и се чупеха. Видяхме и другото лице на острова, което беше много ужасно и рисково. Имаше заплаха да не излетим в уречения ден и час. Наложи се да ни изтеглят по-рано “, споделя още русокосата хубавица

Оказва се, че има риск самолетът, който транспортира туристите от самия остров до столицата на Малдивите Мале, да не може да излети. Дори се стига до отсрочване поради бурята, което значи, че би трябвало да се остане на острова до нормализиране на ситуацията.

„ За благополучие малко по-късно ни извикаха и споделиха незабавно да тръгваме. Бяхме приготвили багажа. Сложих дъждобран и тичахме пет минути до пристанището, където бе самолетът. Докато летяхме във въздуха, ветровете клатеха и беше доста опасоно. Трябваше да минем още един остров и се наложи много време да кръжим към него, защото вълните бяха толкоз огромни, че кацането се оказа много мъчно. От цялото клатене ми останаха следи по тялото от колана “, разкрива 25-годишната моделка с украински корени и повече от 80 000 почитатели в Инстаграм.

За наслада всичко завършва наред и Емилия се прибира невредима до Мале. Но приключенията й не стопират дотук. Седем часа се постанова да чака на интернационалното летище в столицата, до момента в който излети самолетът до катарската столица Доха. Там е било прекачването й на различен самолет за София. И там промеждутъкът не бил дребен - цели 10 часа.

„ Така прибирането ми беше общо над 30 часа - при нормално 15. Определено почивката ще се запомни. Затова желая да съветвам читателите да ревизират прогнозата за времето и локалните специфики на климата, изключително за по-далечни дестинации “, споделя Емилия.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР