Eugene Korea Open Tennis Championships, финалЙишихито Нишиока – Денис Шаповалов

...
Eugene Korea Open Tennis Championships, финалЙишихито Нишиока – Денис Шаповалов
Коментари Харесай

Нишиока надделя над Шаповалов на финала в Сеул


Eugene Korea Open Tennis Championships, край

Йишихито Нишиока – Денис Шаповалов 6-4, 7-6(5)

Йошихито Нишиока завоюва купата на ATP 250 шампионата в Сеул след успех над четвъртия подложен Денис Шаповалов в заключителния конфликт. Това е първи трофей за японеца от началото на годината и общо втори в кариерата му, откакто през 2018 година победи на конкуренцията в Шънджън.

Шаповалов бе доста по-агресивният от двамата и записа повече асове (5-0) и уинъри (38-14), само че в това време броят на двойните (6-1) и непредизвиканите му неточности (31-10) също бе доста по-висок. Нишиока завоюва 62% от точките си на първи сервис (36/58) и осъществя два от осемте си шанса за пробив (25%), до момента в който неговият конкурент оползотвори един от своите пет брейкпойнта (20%).

В първите девет гейма никой от съперниците не стинга до пробив и по този начин резултатът стана 5-4 в интерес на Нишиока. Японецът пропусна три брейкпойнта при 2-1, а Шаповалов направи същото при 3-3. В последна сметка обаче Нишиока стигна до брейк, който се оказа решителен за изхода от сета и японецът направи първата крачка към трофея след 6-4.

Втората част стартира доста по-добре за Шаповалов, който осъществя ранен пробив и поведе с 3-1. Нишиока обаче още веднъж откри правилния темп и съумя да реализира цялостен поврат, преди канадецът да прекъсне серията му с гейм на нула и да възвърне равенството при 4-4. До края на сета пред никого от двамата не се откри нов късмет за пробив и по този начин се стигна до тайбрек.

В него Нишиока записа мини-брейк за 4-1, а след това стигна до две следващи шампионски точки. Шаповалов избави първата, само че секунди по-късно международният №56 подпечата триумфа си, оформяйки крайното 6-4, 7-6(5) по-късно под два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР