ЕЦБ да изпрати хеликоптеритеМориц Кремер - главен икономически съветник на

...
ЕЦБ да изпрати хеликоптеритеМориц Кремер - главен икономически съветник на
Коментари Харесай

Акценти от седмицата

ЕЦБ да изпрати хеликоптерите

Мориц Кремер - основен стопански консултант на консултантската компания в региона на риска Acreditus, предлага на бъдещия ръководител на Европейската централна банка - Кристин Лагард, да изтегли хеликоптерите от хангарите и да ги зареди с повече пари, които да хвърлят на жителите на еврозоната. Основанието на Кремер е, че по-нататъшното намаляване на лихвите няма да подтиква вложенията, тъй като макар икономическото възобновяване и свръх великодушната парична политика от 2015-а, капиталовата интензивност в района като дял от Брутният вътрешен продукт на общността е под равнищата в исторически проект.

Новият парламентарен сезон стартира под знака на разделянето и обвиняванията

Удари първият звънец на новия парламентарен сезон. Водещите парламентарни групи не изгубиха никакво време и подгряха с постоянните упреци и обвинявания. По традиция пленарното съвещание бе намерено от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Прозвучаха и химните на България и Европейския съюз.

Сезонният спор за тавана на кеша стартира

Темата за оптималния размер на заплащанията в брой се връща с нова дискусионна заостреност всяка есен. Както е известно, сега кеш могат да се платят най - доста 10 000 лв.. Финансовият министър Владислав Горанов неколкократно прави опити да снижи този таван до 5 хиляди лева, само че това негово желание среща мощен отпор от средите на бизнеса и не минава през Народното събрание.

Банката в джоба икономисва време и пари

У нас банките от FinTech промишлеността - и тези без клонова мрежа, и единствено виртуалните, в смарт телефона към момента най-вече демонстрират опциите си, а в Европа те към този момент изместват обичайните банки от нормалните им позиции. Трудно ли е да се отвори такава сметка?Може да го направи всеки, пребиваващ на територията на Европейската икономическа зона, както и на Швейцария, Австралия и Сингапур. Такава опция оферират голям брой виртуални банки и преимуществата им са доста.

Германският финансов бранш отива на съд

Най- "витиеватият " за последните години данъчен проблем в Германия - покупко-продажбите "Cum-Ex " - получи през тази седмица и действителен човешки образ: двама някогашни капиталови банкери ще създадат правосъден дебют по него на 4 септември. Покрай тях под лупа ще бъде обследван целия бранш за финансови услуги на страната. Двамата мъже - 41-годишният Мартин S. и 38-годишният Никълъс D. - са упрекнати за организирането и реализирането на транзакции с корпоративни акции и на дължимите дивиденти по тях към края на предишното десетилетие, довели до данъчни загуби за над 400 млн. евро.

Златото "тренира " за пробив на 1600 $ за тройунция

Златото може да нарастне до 1600 щ. $ за тройунция, предвижда Уейн Гордън от "Ю Би Ес уелт мениджмънт ". Анализаторите на "БНП Париба " са още по-екстремни в предвижданията си - растеж на жълтия метал над 1600 $ за тройунция, тъй като Федералният запас ще стартира да намалява лихвите, с цел да смекчи ударите на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

Цените на петрола се възвръщат, само че икономическите терзания остават

Цените на петрола се възвръщат през днешния ден, подсилени от позитивните вести за бранша на услугите в Китай, съобщи Ройтерс. Те доближиха най-ниските си стойности, доближавайки се до едномесечно дъно по време на предходната сесия поради страховете, че отслабващата международната стопанска система може да понижи търсенето на суровината.

Номерът на ориента: Питат ли за корупция, приказва за мигранти

Премиерът Борисов взе следващия внезапен завой. Впрочем, към този момент единствено влезе в него и е още на виража, а там центробежните сили са най-силни. България не ще Шенген, изстреля той в Берлин пред евентуално смутения от маневрата му началник на парламентарната група на ХСС Александър Добриндт.

Духът на Цветанов продължава да витае в Народното събрание

Цветан Цветанов напусна Народното събрание, само че духът му остана да витае под кристалните полилеи в пленарната зала. Това ясно се видя от нападките, които прозвучаха от устата на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова към президента Румен Радев, след неговото слово пред народа и депутатите при започване на новия политически сезон. Единствената разлика беше в тона – той бе по-умерен и не по този начин нападателен, какъвто беше наложил някогашният "втори " в ГЕРБ.

Мутиращата българска олигархия

Темата за олигархията, „ превзела” страната, се трансформира в „ градска” легенда на прехода, а прословутите олигарси се афишират за универсални виновници за множеството пороци и беди на днешното ни общество. В това в действителност има огромна доза истина, само че портретът на тези злодеи постоянно е рисуван неразбираемо и даже неопределено. Защото у нас олигарси има, само че те не са там, където нормално ги локализират.

Ангелкова ще бъде "обслужена " с нов милион

Мине не мине месец и министърът на туризма Николина Ангелкова се впуска в начинания по възлагане на публични поръчки за съществени суми. Само преди дни туристическата началничка е пуснала в оборот две нови задачи. Те ще глътнат близо милион лв.. До 3 октомври ще би трябвало да се записват претендентите да усвоят сума от 720 хил.лева.

Със законови промени ще стопират укриването на Данък добавена стойност посредством нови компании

Министерството на финансите пусна за публично разискване план за изменение на Закона за корпоративното подоходно облагане. С него обаче се трансформират още няколко норматива. Например за локалните налози и такси, за налозите върху приходите на физическите лица, закона за добавената стойност и за акцизите и данъчните хранилища. В претекстовете към законопроекта ведомството на Владислав Горанов разяснява, че планът се изготвя, с цел да се синхронизира законодателството ни с това на Европейски Съюз.

Американец избавя културното ни завещание

Докато архитектурните културни монументи у нас се разрушават, а знайни и незнайни вложители кроят проекти по какъв начин да заобиколят рестриктивните мерки, които може да им наложи „ тежката машина “ на Националния институт за недвижимо културно завещание, един американец избавя емблематични здания в старопрестолния град Велико Търново.

Борис Джонсън изиска предварителни избори на 15 октомври

Британският министър председател Борис Джонсън предложи през днешния ден привикване на предварителни избори на 15 октомври, ако претърпи ново проваляне в Парламента поради Брексит, съобщи Франс прес. По време на остра замяна на реплики в Камарата на общините Джонсън провокира водача на опозицията Джереми Корбин да поддържа произвеждането на избори на 15 октомври, "за да може хората в тази страна да изразят мнението си ".

Иран се връща към нуклеарната договорка единствено в случай че получи 15 милиарда $ петролен заем

Висш ирански чиновник сподели през днешния ден, че Техеран е подготвен да се върне към осъществяване на съглашението за неговата нуклеарна стратегия единствено в случай че получи 15 милиарда $ за петролни продажби за четири месеца, както планува френски проект за избавяне на договорката.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР