Ето три нестандартни истории, които ще ви е любопитно да

...
Ето три нестандартни истории, които ще ви е любопитно да
Коментари Харесай

Глоба за липса на усмивка и защо в Норвегия Бог става безполов

Ето три ексцентрични истории, които ще ви е любопитно да научите.

О, бебе!
Само в Тексас. Бременна жена се пробва да се измъкне от санкцията за шофиране в спешната лента за коли, като споделя, че е имала пасажер - нероденото си бебе.

32-годишната Бранди Ботън, която е бременна в осмия месец, твърди, че анулацията на решението на Върховния съд на Съединени американски щати по делото " Роу против Уейд ", което дава на дамите достъп до аборт, значи, че плодът ѝ е законен пасажер.

Наказателният кодекс на Тексас, сходно на този на доста консервативни щати, признава плода за " лице ", само че полицията не се поколебала и й споделила, че пасажерът би трябвало да е " отвън тялото ".

Но Ботън продължава да се бори, което значи, че съдилищата може би ще би трябвало да се произнесат и по въпроса дали плодът би трябвало да е с защитен колан...
Усмихни се, другояче...
Филипински кмет подреди на държавните чиновници да се усмихват или ще бъдат санкционирани с шестмесечна заплата.

Аристотел Агире, наследник на някогашен министър на правораздаването в властническата администрация на някогашния президент Родриго Дутерте, споделя, че е измислил политиката на усмивката, " с цел да изпрати положителни трептения на своите чиновници и гласоподаватели ".

Агире споделя, че на риболовците и производителите на кокосови орехи, които живеят в Муланай в провинция Кесон, им е омръзнало мрачното обслужване от страна на чиновниците в кметството.

Новият му закон изисква те също да демонстрират успокоение, откровеност и да основават " другарска атмосфера ".

Въпреки това използването на правилото за усмивката може да се окаже мъчно, защото филипинците към момента са задължени да носят маска на лицето поради пандемията.

Но Агире упорства, че хората могат да усетят дали някой се усмихва зад маската.
Бог е безполов
Норвежки богослов провокира доста комплициране, откакто предложи църквите да спрат да назовават Бога Той или Него.

Йорун Окланд съобщи пред Агенция Франс Прес, че библейските учени постоянно са твърдели, че " Бог е оттатък човешкото... оттатък мъжкото и женското ". и по тази причина е разумно да се употребява полово неутрално местоимение.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР