Ето с такива неща се занимават хората. Може да са

...
Ето с такива неща се занимават хората. Може да са
Коментари Харесай

Как музеите по света си мерят патиците

Ето с такива неща се занимават хората. Може да са дребни, само че демонстрират огромни разлики – в тематиките за диалог и публичния резонанс.

Всичко стартира на четвърти януари тази година, когато The Museum of English Rural Life или в свободен превод „ Музеят на селския живот в Англия “ насочва в Twitter предизвикателство на Британския музей: „ Хей, @britishmuseum, покажете ни най-хубавата си патица “. И от тук се стартира. До момента този пост има към 4 000 ретуита и над 1 500 патици са станали участници в това безумно и доста английско съревнование.

Някои от тях са в действителност скъпи артефакти и творби на. Други са мозайки, рисунки и картини от разнообразни интервали – в това отношение Британската библиотека се е отличила изключително доста. Има фотоси на препарирани патици, патици от куклен спектакъл, от природонаучни музеи, живи патици, а има и доста декоративни патета играчки, които се вписват напълно успешно – измежду тях патета суфражетки, пате-Шекспир, „ патето с перлената обица “ и доста други, сбирката се усилва всеки ден. В това самобитно съревнование вземат участие най-известните музеи в света, библиотеки, университети, културни институции и всеки искащ, несъмнено. В момента разглеждането на постовете наподобява на курс по история на патиците в историята на изкуството.

Избрала съм обичаните си екземпляри, а цялата история може да наблюдавате. Мисля, че е доста прелестно многообразие от нормалните вести, с които е цялостно всекидневието. В последна сметка на англичаните не може да им се отхвърли нито екстравагантност, нито възприятие за комизъм.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР