Ето няколко М концепции, които така и не са били

...
Ето няколко М концепции, които така и не са били
Коментари Харесай

Най-готините М автомобили на БМВ, които така не стигнаха до масово производство

Ето няколко М концепции, които по този начин и не са били пуснати в произвеждане. Повечето от тях са малко нелепи и можем да разберем за какво огромните глави са споделили „ не “, само че както всички знаем, най-хубавите неща в живота нямат доста смисъл.

Ако прилагаме единствено логичност, единствените BMW, от които светът се нуждае, са базовите модели Серия 3 и X5. Светът не се нуждае от 3.0 CSL на стойност 750 000 $, само че ние сме въодушевени, че то съществува.

Имайки поради това, множеството от колите по-долу заслужават да бъдат направени. В някои случаи ще видите, че BMW даже е пропуснало голяма опция. В един случай BMW не е съумяло да сътвори това, което е можело да бъде най-хубавият автомобил, създаван в миналото.

Уви, времето за колите по-долу пристигна и отмина, защото немската марка към този момент минава към своята тактика Neue Klasse. Тя за благополучие не се лимитира единствено до електрическите автомобили.

E30 M3 Пикап

E30 е неповторим, тъй като е единственият M3, издигнат за задачите на хомологацията. Всяко последващо М3 е било сериен модел, тъй че за какво германците са създали пикап, основан на специфичен модел за хомологация? Германците не са известни с възприятието си за комизъм, тъй че не можем да кажем, че са го построили, тъй като е изглеждало занимателно.

Изненадващо, повода за съществуването на пикапа E30 M3 е разумно обоснована. Повечето от вас са виждали фотоси на фамозната кула на BMW в Мюнхен. Кампусът на BMW е издигнат към нея и е голям. Ако би трябвало да се придвижвате от едната до другата страна, с цел да доставяте елементи, ще ви би трябвало пикап. Тъй като BMW не създава пикапи, то смъкна от индустриалната линия E30 M3 Cabriolet и го трансформира в пикап.

BMW M употребява този дребен пикап в продължение на 26 години, преди да го пенсионира през 2012 година Тъй като BMW към момента не притежаваше марка, която да създава пикапи или ванове, то размени пикапа от E30 с различен специфичен образец.

Първо потомство M8

Първото потомство M8 механически дебютира през 2020 година, само че BMW към този момент работи по евентуален M8 при започване на 90-те години. Първото потомство Серия 8 беше ослепителен гранд турър със спортни упоритости, само че надалеч от това, което почитателите на BMW чакаха от марката M. Оригиналният 5,0-литров V12 генерираше единствено 296 к.с. и 450 Нм въртящ миг.

Необходим бе по-мощен V12 мотор и вместо да употребява два 2,5-литрови редови шестцилиндрови серийни мотора, съединени под ъгъл от 60 градуса, BMW употребява два 3,0-литрови редови шестцилиндрови мотора от E36 M3. Този нов V12 може да генерира до 631 к.с., което е два пъти повече от мощността на истинския V12. Това щеше да е гражданска война.

За страдание BMW се отхвърли от прототипа след световната криза, което се оказа добър ход. Дори общоприетата Серия 8 се продаваше мъчно и BMW извади от приложимост модела след продажбата на едвам 30 000 бройки.

Отделът М обаче се оправи със Серия 8. BMW помоли хората от М да създадат Серия 8 по-добра и те предложиха 850CSi.

E36 M3 Compact

E36 M3 Compact е вторият максимален пропуск в този лист. BMW сътвори една версия с 3,0-литровия мотор, употребен в M3, и една с актуализирания 3,2-литров мотор.

Тя е била предопределена да се хареса на по-младата аудитория, само че също по този начин ни харесва да мислим, че BMW M е било задоволително мъдро, с цел да види, че колите му към този момент стават все по-големи и по-тежки, тъй че се е нуждаело от нещо по-малко, с цел да задоволи твърдите почитатели.

В последна сметка BMW спря плана и сме сигурни, че индивидът, който го е закрил, изпитва скрупули на съвестта всеки ден.

Идеята за основаване на по-малък М автомобил се завърна с 1M Coupe, който е връхна точка в историята на марката. Въпреки че това беше автомобил Франкенщайн, основан от разнообразни съществуващи М елементи, 1М Coupe се трансформира в незабавна класика.

Тези неща се продаваха за 46 000 $, а сега се продават на дребно за 70 000 $. И това е, в случай че имате задоволително шанс да убедите притежателя да се раздели с автомобила си.

Заради незабавния триумф на 1М BMW стартира работа по М2, който към този момент е във второто си потомство.

E46 M3 комби

E46 M3 Wagon е най-голямата пропусната опция в историята на колите. Той щеше да бъде показан по време на превъзходството на E46 като неоспорим водач в сегмента на спортните купета, тъкмо когато стартира наклонността за първокласни SUV и преди кросоувърите да станат нещо. 

Много хора щяха да си купят това комби и щеше да се популяризира мнението, че SUV колите са загуба на пари, в случай че не живеете в далечен, негостолюбив регион. E46 M3 Wagon щеше да ни избави от пандемията на кросоувърите. Моля, простете за несъразмерната хипербола, само че в действителност съм сърдит на BMW, че не се подписаха под това комби.

Е46 е считан за най-хубавото М3, правено в миналото, само че практичността му беше лимитирана, тъй като се продаваше единствено като купе и кабриолет.

Представете си, че имате всичко, което предлага Е46, в практична опаковка. Това е автомобил, който запазвате за цялостен живот, тъй като от какво друго в действителност се нуждаете?

X5M с мотор E39 M5/X5 Le Mans

Първо получихме първокласния SUV, който неизбежно докара до първокласния SUV с висока продуктивност. Международният дебют на X5 се състоя през 1999 година и въпреки BMW да произвеждаше версиите 4.6is и 4.8is, нямаше М версия на първото потомство. BMW обаче се замисли за това.

Тя употребява V12, основан за M8, и го вкара под капака на X5. Моделът беше прочут като Le Mans, тъй като версия на V12 беше употребена в автомобил за Льо Ман. Както можете да видите от изображенията, това е било сложна задача. При представянето му на автомобилното ревю във Франкфурт през 2000 година BMW съобщи, че не възнамерява да го пуска в произвеждане, само че от този момент научихме, че към този момент работи по X5, който е по-забавен за шофиране.

Хората от М са основали единична версия със задвижване на задните колела дружно с Le Mans. Тя не беше толкоз нелепа, защото BMW използваше V8 с 400 к.с. от E39 M5 – най-хубавото M5, правено в миналото. BMW се отхвърли от системата за задвижване на четирите колела (AWD), тъй че първото потомство на X5, задвижвано от M5, щеше да бъде единствено с RWD. Единственият проблем беше трансмисията. Вместо да употребява шестстепенната механична скоростна кутия в E39, BMW оборудва RWD концепцията с SMG.

Това ни е задоволително, с цел да дадем на този модел твърдо Не.

E90 M3 Пикап

E90 Пикап е показан като първоаприлска смешка. През април 2011 година хората се разсъниха с потвърждението на BMW, че към гамата на M3 ще бъде прибавен пикап. Очевидно е, че BMW се забавляваше, само че E90 Pickup е основан по друга причина.

Както беше упоменато по-рано, E30 Pickup беше публично пенсиониран през 2012 година BMW сътвори E90 Pickup, с цел да го размени. Така че този автомобил не стои в музей и не събира прахуляк. Той е там, в кампуса на BMW, и транспортира мотори, скоростни кутии и диференциали за отдела M.

Дали щеше да бъде добър сериен автомобил? Австралийците щяха да го харесат, защото имат дългогодишна връзка с V8 задвижваните пикапи. Идеята за M3, който съвсем няма изключително тегло върху задния мост, звучи като рецепта за развлечение с вратите встрани.

BMW M5 Кабриолет

От BMW са толкоз потайни във връзка с този автомобил, че даже не признават съществуването му до 2009 година, когато медиите са поканени на тържество на М. Той е основан на второто потомство M5, задвижван от по-късния 3,8-литров редови шестцилиндров мотор с естествено пълнене, произвеждащ 335 к.с.

Този кабриолет E34 M5 съвсем стига до серийно произвеждане, само че BMW стопира плана в последния миг. Марката се притесняваше, че M5 с падащ покрив ще сътвори търсене на по-малки кабриолети от Серия 5, което щеше да понижи продажбите на E30.

В последна сметка M5 се появи, само че под друго име. Второто потомство на Серия 6 е показано през 2003 година, а М6 – през 2005 година То се задвижваше от S85 V10 и бе превъзходно за шофиране. Усещаше се по-малко солидно от купето, само че предоставяше цялостен достъп до шума, издаван от този високооборотен V10.

Третото потомство последва през 2011 година, само че от този момент BMW консервира Серия 6 в интерес на по-луксозните Серия 8 купе, кабриолет и Gran Coupe.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР