Ето кои са деветте достойни жени, чиито имена ще носят

...
Ето кои са деветте достойни жени, чиито имена ще носят
Коментари Харесай

Имената на достойни жени се появиха на табели по три бургаски улици

Ето кои са деветте почтени дами, чиито имена ще носят улици в Бургас

Табели на нови улици в имената на почтени за респект дами в Бургас бяха персонално инсталирани точно на 8 март от претендентите за народни представители от коалиция „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ -  Даниела Божинова и Константин Бачийски.

Двамата извършиха волята на група бургазлии, събрали поддръжка с подписка за самодейността си - девет известни с достиженията си и идеите си дами да бъдат почетени, като с имената им бъдат наречени улици в разнообразни зони на града.

Предложението беше гласувано и признато с решение на Общинския съвет, само че указателните табелки по този начин и не бяха сложени до в този момент.

„ С този алегоричен акт ние като претенденти за народни представители поправяме една историческа неправда.  Много малко обекти в Бургас носят имена на достойните дами. А по този начин техните заслуги и паметта им се подценяват. Помагаме на гражданските дела да бъдат приключени, ще го вършим и в идващото Народно заседание “ – сподели Божинова.

Водачът на бургаската листа на обединението, Константин Бачийски призна, че това е дребна стъпка от доста бъдещи общи цивилен начинания, които ще поддържат с колежката си в работата си като депутати.

„ Впечатлен съм от силата на участниците в гражданската самодейност „ С имена на дами “. Ето такива будни хора са в положение да провокират промени на всички места, даже да правят работата на общината “ – разяснява кандидат-депутатът.

Деветте почтени дами, чиито имена ще носят улици в Бургас са:

Анна Карима, Мария Тенишева, Зоица Ангелова, Лада Галина, Анна Бозвелиева, арх. Мария Досева – Георгиева, Мария Кюри, Люба Огненова, презвитера Елена. За празника на дамата, Константин Бачийски и Даниела Божинова сложиха табели с имената на писателката Анна Карима, Мария Тенишева и Зоица Ангелова.

По-късно Бачийски и Божинова посетиха други почтени за почитание дами - от Регионалното съдружие „ Диабетни грижи “ в Бургас. По тяхна покана бяха част от празника им. Организацията е измежду най-големите и дейни в структури, отдадени на значимото заболяване в България. Най-възрастният член е на 94-години, а най-младите им другари са 17-годишни. Кандидатите за народни представители разговаряха със своите домакини за проблемите пред хората с диабет в района и за провокациите, с които се сблъскват дамите през днешния ден.

 Председателят на сдружението, Радка Жекова срещна Бачийски, който е другар на организацията, с новата им за ранна предварителна защита и мониторинг на диабета. „ Вие сте образец за дами с борбен дух, които не стопират да работят в интерес на обществото. Ще продължим ви поддържаме в борбата с едно от най-масовите болести “, сподели Бачийски. По думите му, идеята на Сдружението за тясно профилиран народен проект за предварителна защита и профилактика на диабета, по образеца на множеството развити страни, ще бъде една посоките, по които е подготвен на работи, дружно с Даниела Божинова в идващото Народно заседание.

„ Диабетни грижи “ в Бургас е една от дребното организации в страната, която поддържа тясна връзка с други интернационалните неправителствени структури и търси положителните практики от чужбина, които могат да се приложат в България и да облекчат страдащите от хроничната болест.
 По-късно Бачийски и Божинова посетиха други почтени за почитание дами - от Регионалното съдружие „ Диабетни грижи “ в Бургас
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР