Ето кои 10 града са най- харесвани тази 2022 година: 10.

...
Ето кои 10 града са най- харесвани тази 2022 година: 10.
Коментари Харесай

Топ 10 на най-приятелски настроените градове в света

Ето кои 10 града са най- харесвани тази 2022 година:

 

10. Единбург

 



Независимо дали търсите готическа архитектура, оживени заведения за хранене или няколко глътки уиски, Единбург е дестинацията за вас. Отличена от нашите читатели като десетия най-приятелски надъхан град в света, шотландската столица се отличава с артистична атмосфера, която е привлекателна както за локалните поданици, по този начин и за туристите.

 

Въпреки международната си популярност Единбург към момента излъчва сексапил на дребен град с помощта на сплотената си общественост и локалните предприятия. Последвайте локалните хора във всяка дребна пекарна или квартален бар и ще се почувствате добре пристигнали за минути.

 

9. Сингапур

 



Сингапур може би е идеалната дестинация. В него има голям брой хотели и галерии, на които туристите могат да се насладят, и той продължава да бъде един от най-безопасните и чисти градове в света. Повечето сингапурци приказват британски или мандарин (или и двата езика), което значи, че множеството задгранични гости не би трябвало да се тормозят от езикови бариери, когато се движат из града. Ако желаете незабавно да се почувствате част от локалната просвета, отидете напряко в някой от сингапурските хаукерски центрове, където отзивчиви продавачи ще ви заведат до най-хубавата катон лакса и чили раци в живота ви.

 

 8. Истанбул

 



Сложен, разнороден и с богата история: Истанбул има всички най-хубави характерности на Турция. Градът постоянно е стоял на кръстопътя на света, като е прехвърлял мост сред Изтока и Запада, модернизма и древността. Той повече от оправдава своята мултикултурна известност, като обекти като Големия базар и Синята джамия - без да загатваме изменящото се интернационално летище - притеглят гости от целия свят. А с помощта на множеството нови хотели и публични здания на хоризонта, наподобява, че през 2022 година градът ще стане още по-приветлив.

 

 7. Копенхаген

 



Дания е известна като една от най-щастливите страни в света и подозираме, че Копенхаген има огромна заслуга за това. Градът е изпълнен с публични паркове, безвъзмездни галерии и световноизвестни заведения за хранене, които биха провокирали усмивка на всяко лице. Това е и едно от най-благоприятните за колоездене места в света, което значи по-малко авто трафик и по-здрави жители. Насладете се на тази наслада в градините Тиволи (вдъхновили " Най-щастливото място на Земята " ) или се отбийте в някое от многочислените места за ядене и пийване.

 

6. Дъблин

 


Разбира се, в столицата Дъблин се следи растеж на световните компании и емигрантите, които пускат корени, само че тя резервира гостоприемната си ирландска същина. Жителите на града са извънредно отзивчиви и не отстъпват по нищо на жителите на Средния Запад.

 

Никога няма да бъдете избутани встрани на оживена улица; обикновено е да намалите темпото, с цел да се разноските по " Сейнт Стивън Грийн " или да се забавите на вечеря в някой от оживените заведения за хранене в града. Почти на всяка улица има (поне) една механа, цялостна с локални поданици и туристи, които се събират, с цел да честват дружно живота.

 

 5. Лисабон

 



Лисабон е идеалната насочна точка за първите гости на Португалия, защото предлага задоволително гледки към крайбрежието, историческа архитектура и пастети де Ната за цяла почивка. Нарастващата известност на града значи, че по време на обиколката му сигурно ще срещнете други туристи или туристи с раници, както и доста фамилии и деца, които играят в парковете до залез слънце. Общувайте със съидейници в някой от лисабонските заведения за хранене или кафенета за фадо, а по-късно си починете за още един ден на завършения в някой от фантастичните хотели.

 

4. Банкок

 



Банкок непрекъснато се подрежда измежду най-посещаваните градове в света и е елементарно да се разбере за какво. Столицата на Тайланд има многостранна еднаквост, която съчетава историята и културата с съвременен разкош, а високите хотели споделят мястото на хоризонта с античните храмове и статуите на Буда. Искате да пристигнете с някакъв проект за деяние (за да не се изгубите в прословутото задръстване) - предлагаме ви да отделите малко време за посещаване на Националния музей на Банкок, Ват Фо и безбройните улични сергии за храна, подкрепени от усмихнати продавачи.

 

3. Маракеш, Мароко

 



Мароко постоянно е била врата освен към африканския континент, само че и към арабския свят като цяло. Маракеш се откроява като един от най-достъпните градове с приятна комбинация от обичайни (пазари за подправки, лабиринтната медина) и съвременни (луксозни хотели, музеят " Ив Сен Лоран " в Маракеш). Макар и да не е нова дестинация, Маракеш в последно време си завоюва репутацията на център на африканското диаспорно изкуство - спрете се в Музея за модерно африканско изкуство Ал Мааден, с цел да се запознаете с най-хубавите творби.

 

2. Сан Мигел де Алиенде, Мексико

 



Избран за най-хубавия дребен град в света тази година, Сан Мигел де Алиенде е прелъстителен освен с испанската си колониална архитектура и цветните си фасади. Този планински град, който е средище на художници емигранти, се отличава с разнородни и общителни локални поданици - макар че местоположението му надалеч от крайбрежието е помогнало на региона да остане изолиран и достоверно мексикански. Изберете от над 350 ресторанта - от петзвездни до локални сладкарници, след което се върнете обратно във времето с разходка по добре непокътнатите калдъръмени улици.

 

1.Кралендийк, Бонер

 



Тази година в листата с най-приятелски настроени градове дебютира Кралендейк, столицата на холандския карибски остров Бонер. Въпреки че островът е прочут най-много като място за гмуркане и шнорхелинг, нашите читатели откриват също толкоз привлекателни места навътре в страната. Колоритният и стилен център на Кралендийк е посипан с нидерландски здания с двускатни покриви, а голям брой бутици и галерии ви приканват да разгледате и отвън основната улица.

 

Същевременно еклектичната комбинация от култури на Бонер обезпечава гостоприемна среда за съвсем всеки клиент. " Бях заобиколена от хора, които непрестанно се преливат от един език в различен, от един музикален род в различен и от една кухня в друга ", написа Роузи Бел за прекарванията си при визитата на острова. " Осъзнах, че Бонер е цялостен с хора, които са чудесна комбинация от култури и идентичности - хора, които са хамелеони, тъкмо като мен. "

 

Снимки: Getty

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР