Ето какво се случва в тялото ви 10 часа след

...
Ето какво се случва в тялото ви 10 часа след
Коментари Харесай

Какво се случва в тялото ви 10 часа след нанасянето на лак за нокти?

Ето какво се случва в тялото ви 10 часа след нанасянето на лак за нокти!

Всяка жена по света желае да има красиви нокти. За тази цел лакирането на ноктите е неминуем миг.

Но знаехте ли, че лакът за нокти съдържа безчет химически съставни елементи, които са нездравословни за тялото? Не единствено външно, само че може да провокира негативни процеси и в тялото.

Неотдавнашно изследване откри, че множеството от известните марки лак за нокти са доста по-вредни в сравнение с сте си мислили.

Учените тествали 24 дами, които постоянно се лакират. Открили отрови в кръвта на всяка от тях!

Резултатите открили, че 100% от участниците в проучването посочили признаци за наичие на трифенил фосфат, единствено 10 часа след използването на лака за нокти.

След това учените тествали 10 разнообразни марки лакове за нокти. В 8 от тях откриват трифенил фосфат.

Най-шокиращ бил фактът, че на два от осемте марката, това рисково съединяване не било посочено на етикета, който разказва съставките на лака.

Това може да значи, че съвсем 20 % от хората, които употребяват лак за нокти, внасят трифенил фосфатът в организма си, без да знаят!

Какво съставлява трифенил фосфатът и какви болести може да аргументи?

Един от главните проблеми с трифенил фосфатът е, че той нарушава ендокринната система при хората. Той може да повлияе на регулирането на хормоните, метаболизма, репродуктивните качества и развиването.

Това е изключително нездравословно за младите девойки, които употребяват лак за нокти постоянно. Това се отразява на тяхното развиване и на възможен дисбаланс на хормоните, нарушаване, което може да предивика хипотиреоидизъм или хипертиреоидизъм, т.е. нарушаване на функционалността на щитовидната жлеза.

Нарушаването на щитовидната жлеза може да докара до закъснение на метаболизма и неконтролируемо трупане на килограми.

Трифенил фосфатът може също да бъде:

– невротоксин

– ендокринен токсин

– репродуктивен токсин

– дразнител за кожата

– алерген

Други нездравословни субстанции, съдържащи се в лака за нокти:

Формалдехид

Формалдехидът е добре познато канцерогенно съединяване, което се разтваря във вода и въздух.

Излагането на този химичен детайл може да провокира и признаци като астма и хрипове. Хората, които имат хронични болести, са изключително податливи на отравяне с формалдехид.

Толуен

Това химично вещество е изключително рисково за развиването на децата. На необикновен риск са подложени младите девойки, които употребяват лак за нокти, само че и бебетата, защото учените изолирали този детайл и в майчиното мляко.

Естествени други възможности на лак за нокти:

За благополучие, има няколко компании, които са решили да основат естествени други възможности на лака за нокти, които отстраняват риска от нездравословните последици.

В органичната козметика производителите употребяват мед, арганово масло и вода в съставките, заобикаляйки нездравословните химикали.

Те съумяват да основат даже до 50 нюанса на цветовете, които по нищо не се разграничават от цветовете, които се създават с нездравословни химични съединения.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР