Ето какво публикуваха те във фейсбук:С огромно прискърбие и тъга

...
Ето какво публикуваха те във фейсбук:С огромно прискърбие и тъга
Коментари Харесай

Почина Надя Савова

Ето какво разгласиха те във фейсбук:

" С голямо огорчение и горест се постанова да ви съобщим, че обичаната актриса на генерации българи и дългогодишна обичана парченце от огромното семейство на Младежки спектакъл " Николай Бинев " Надя Савова е напуснала този свят. Бихме желали да изразим най-искрените си и дълбоки съболезнования към фамилията и околните на Надя Савова, която прекара десетилетия от своя живот като част от трупата на Младежки спектакъл " Николай Бинев ", се споделя в известие от театъра.

Надя Савова дебютира на сцената на Младежки спектакъл през 1965 година в спектакъла „ Дон Жуан “ (комедия от Самуил Альошин, режисура – Вили Цанков), чиято премиера е на 5-и януари 1965 година След тази първа нейна поява на сцената на Младежки спектакъл за Надя Савова ще последват над 25 години игра на същата тази сцена! В течение на годините тя ще бъде част от близо 50 постановки – както за възрастни, по този начин и за деца! Някои от най-забележителните са:

– „ Вълшебното перо “ (от Лъчезар Станчев, режисура – Асен Траянов), за която на 22.5.1966 година Надя Савова получава III-а премия за актьорско майсторство на „ I-ия обзор на детската пиеса и спектакъл “ в София.
– „ Спасителят в ръжта “, режисура – Людмил Стайков
– „ Страната „ Прави каквото щеш “ от Рада Москова, режисура – Лиляна Тодорова
– „ Снежната кралица “, режисура – Лиляна Тодорова
– „ Кухнята “, режисура – Николай Люцканов
– „ Пинокио “, режисура Андрей Аврамов, играно цели 242 пъти!
– „ Архангелите не играят флипер “, режисура – Андрей Аврамов
– „ Параграф 22 “, режисура – Андрей Аврамов
– „ Женитба “, режисура – Стоян Камбарев и доста, доста други!

Надя Савова беше известна и с голям брой функции във филми и сериали, както на екрана, по този начин и зад него, озвучавайки доста обичани на българската аудитория персонажи, позволявайки ни да се докоснем до тях на родния си език.

Надя Савова ще бъде безконечна част от огромното и обичащо семейство на Младежки спектакъл.

Целият екип на Младежки спектакъл " Николай Бинев " изрича най-искрените си съболезнования.
Сбогом, Надя!

--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
Последни вести

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР