Ето как да изберете правилната диня Динята е най-очакваният и

...
Ето как да изберете правилната диня Динята е най-очакваният и
Коментари Харесай

Ето как да изберете правилната диня: знам този трик от един фермер

Ето по какъв начин да изберете вярната любеница

Динята е най-очакваният и обичан от всички плодове през лятото. Изборът на зрял и апетитен плод от време на време наподобява комплицирана задача. На пазара има толкоз голямо количество дини, че е мъчно да схванеш коя любеница в действителност е хубава.

Днес ще узнаете тайната по какъв начин да избирате най-зрелите и вкусни плодове! Вече няма да се притеснявате при избора на любеница.

1.По размер
Избягвайте големите дини. За страдание, климатът ни не разрешава развъждането на великански дини. Следователно има огромна възможност тези плодове да са изкуствено подхранени с торове.

2.Жълто леке
Тази специфичност е отличителна линия за зрелия плод. Колкото по-жълто е мястото, толкоз по-вкусна и по-сладка е определената от вас любеница.

3.Почукване
Зрелият плод постоянно издава мощен тон при почукване. Необходимо е да притиснете динята от двете страни. Ако плодът леко се напука, тогава той е зрял и подготвен за приложимост.

4.По дръжката
Жълтата суха ръкохватка е отличен индикатор за зрелостта на плода. Зелената, в противен случай, демонстрира, че динята е била откъсната рано.

5.По миризмата
Динята би трябвало да има свежа миризма. Ако въобще не мирише, тогава тази любеница, най-вероятно, не е отгледана по натурален метод.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР