Етиопката Гудаф Цегай подобри световния рекорд на 1500 метра в

...
Етиопката Гудаф Цегай подобри световния рекорд на 1500 метра в
Коментари Харесай

Падна женският световен рекорд на 1500 метра в зала

Етиопката Гудаф Цегай усъвършенства международния връх на 1500 метра в зала, откакто завоюва интернационалния атлетически шампионат в Лиевен (Франция) с 3:53.09 минути. Световната бронзова медалистка се откъсна надалеч пред съперничките си, като до финала се бореше само с хронометъра. Цегай поправя предходния планетарен връх на сънародничката си Гензебе Дибаба с повече от 2 секунди. Дибаба имаше 3:55.17 минути от Карлсруе през 2014 година

View this post on Instagram

Лаура Мюър финишира втора с връх на Англия в зала от 3:59.58 минути, а нейната сънародничка Мелиса Къртни-Браянт се подреди трета с 4:04.79 минути.
View this post on Instagram

" Много съм щастлива, че сложих международен връх в зала. Тренирах в действителност крепко и си сложих за цел да подобря международния връх в зала ", показа щастливата Цегай след надпреварата.

Световният връх на етиопката не беше единственото достижение с висока стойност в дългите бягания в Лиевен през вчерашния ден.

Етиопският експерт в стийпълчейза Гетнет Вейл завоюва бягането на 3000 метра при мъжете със 7:24.98 минути, което е второто най-бързо време в историята в зала. 20-годишният Вейл остана на 8 стотни от международния връх на Даниел Комен, който е 7:24.90 минути.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР