Етеричните масла стават все по-популярни, защото това е едно натурално

...
Етеричните масла стават все по-популярни, защото това е едно натурално
Коментари Харесай

Даниела Сечкова: Етеричните масла отнемат стреса и напрежението

Етеричните масла стават все по-популярни, тъй като това е едно натурално средство, което може да ни помогне в доста обстановки, а в това време е и доста прелестно. Науката е потвърдила, че нашите обонятелни рецептори са свързани с тази част на мозъка, която дава отговор за нашите страсти, държание и памет. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “  Даниела Сечкова – сертифициран ароматерапевт и член на Международната асоциация по холистична ароматерапия.

Етеричните масла оказват помощ за облекчение на напрежението и повода за това е, че те съдържат субстанции, които оказват помощ на нервната ни система да се отпусне и лишават напрежението и напрежението, изясни тя. Има главно три метода на потребление на масла, като най-често срещаният е поемане. " По-мощният вид е, когато съчетаете ароматната приложимост с местна, т.е. нанасяне на тила, на слепоочията, китките, стъпалата. Важно е да знаете, че тогава би трябвало да го разредите малко с някаква база, да вземем за пример кокосово или бадемово масло, с цел да няма неспокойствие на кожата “, изясни ароматерапевтът.  

Етеричните масла участва в живота на човек от хилядолетия. " Всичко, което хапваме, което носи мирис и усет на нашата храна, съдържа етерични масла. Така че нашите тела познават етеричните масла. Техните молекули са толкоз дребни, че проникват през клетъчната мембрана и могат да оказват своя резултат непосредствено върху клетките. Това е тяхното преимущество и по тази причина работят толкоз бързо “, изясни Даниела Сечкова. 

В този интервал на годината доста хора страдат от алергии и тук на помощ могат да дойдат естествените етерични масла. " Моят персонален любимец тук е маслото от мента, тъй като то съдържа веществото ментол, който охлажда, оказва помощ да облекчим това неприятно чувство в лигавицата на носа и гърлото, само че в това време е едно от най-мощните масла, които отварят дихателната система и ни оказва помощ да дишаме доста по-добре. Това е едно от маслата, които употребяваме за пробуждане и за енергизиране, тъй като за пролетната отмалялост е присъща това – усещаме се отпаднали, липсва ни сила. Освен ментата, доста потребни са цитрусите. Аз обичам да им споделям слънчевите масла. В комбиниране с ментата дават необикновен резултат, когато става въпрос за повече сила, повече фокус и централизация “, изясни експертът. 

Срещу сенна хрема тя предложи композиция от масла от мента, лимон и лавандула. 

Маслата могат да се употребяват даже за понижаване на желанието за пушене. " Често се употребява композиция от маслото от грейпфрут и черен пипер за поемане. Това понижава желанието да запалите следващата цигара “, изясни ароматерапевтът.  

По думите й маслата от цветя са с доста мощна сила и са подобаващи в моментите, в които се усещаме изтощени, отпаднали.  

За пълностоен сън тя предложи масло от лавандула или бергамот. 

Всяко едно от маслата има доста свойства е и добре да бъде подбрано самостоятелно по отношение на потребностите на всеки човек. Тя предложи това да бъде направено от експерт ароматерапевт.  

" Част от моята задача е родителите да схващат, че има натурална опция за доста от най-често срещаните неразположения при децата и те могат да я употребяват. Тя е безвредна, натурална и бързодействаща “, сподели още Даниела Сечкова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР