Eстрадната звезда от 60-те години на миналия век Жени Батинова

...
Eстрадната звезда от 60-те години на миналия век Жени Батинова
Коментари Харесай

Тъжна вест и огромна загуба. Внезапно почина голяма наша естрадна звезда

Eстрадната звезда от 60-те години на предишния век Жени Батинова е умряла, забравена от фенове и сътрудници в Созопол, където прекара последните години от живота си. Певицата издъхнала малко преди да отпразнува своя 80-годишен празник безусловно ненадейно, без да е боледувала и без да е имала недоволства в здравословен проект, споделят нейни познати.

След като набира популярност у нас, Батинова прави и забележителна кариера в чужбина. Ангажиментите ѝ са главно във вариететни стратегии зад граница, което я отдалечава от концертната сцена и публиката у нас. Дълго време тя живее в Западна Германия. Талантът ѝ не остава неусетен и нейни осъществявания попадат в плочите на една от най-големите международни музикални компании.

Жени Батинова има една щерка – Даниела, която наследява гения ѝ и потегля по пътя на музиката. Тя също е професионална певица, а в последните години е и музикален управител в немска круизна компания. Даниела живее в Хамбург, Германия, а преди майка ѝ да издъхне, постоянно се прибирала на родна земя и ѝ гостувала във вилата в Созопол, където Батинова се бе уединила.

Въпреки че у нас естрадната звезда не получа заслужените почести от страната, в Германия тя е приета и обичана. Дори след гибелта ѝ в немски уеб сайтове се продават нейни ретро плочи със записи. На погребението на Жени в края на предходната година не се появили сътрудници от предишното ѝ. Тя била прекъснала връзката с естрадните величия от нейната ера.

Навремето били близки с Йорданка Христова, с която са връстнички, с Маргрет Николова, починалата Ирина Чмихова и Ани Богданова. Пътищата и взаимните им изяви се разделят, когато Батинова емигрира в Германия и прекъсва връзката с сътрудниците си. Последните си години като пенсионер тя не се оплаква от финансовото си състояние и не насочва вниманието към себе си. Някои от съседите ѝ в Созопол чак след кончината ѝ разбрали, че е била звезда с интернационална популярност, защото приживе Жени се държала непретенциозно и земно и не обичала да приказва за певческата си кариера.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР