Естония се придвижи крачка по-близо до съставянето на управляваща коалиция

...
Естония се придвижи крачка по-близо до съставянето на управляваща коалиция
Коментари Харесай

Естония върви към съставянето на тройна правителствена коалиция

Естония се придвижи крачка по-близо до съставянето на ръководеща коалиция повече от месец след парламентарните избори, заяви ДПА и Българска телеграфна агенция.

Тройната коалиция включва Центристката партия на Естония на премиера Юри Ратас, консервативната партия " Отечество " и крайнодясната Консервативна национална партия на Естония.

Сделката бе утвърдена през днешния ден от водачите на трите политически сили. Коалицията ще разполага с 57 места в 101-местния парламент.

По информация на локални медии всеки от съдружните сътрудници ще има по пет министерски поста в кабинета, а Ратас ще остане министър-председател.

Преди това обаче друга партия ще има опцията да образува държавна коалиция. Президентката Керсти Калюлайд разпореди през вчерашния ден на председателката на Партията на промените Кая Калас да сформира държавно управление. Калас, чиято партия завоюва най-вече гласове на изборите на 3 март, разполага с 14 дни да опита да реализира съглашение с други партии. Това обаче е малко евентуално, защото няма безусловно болшинство в Народното събрание и Центристката партия изключи опцията да влезе в коалиция с нея.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР