Естония планира да представи правен план за изземване на руски

...
Естония планира да представи правен план за изземване на руски
Коментари Харесай

Bloomberg: Рибка - пилот. Експерт разкри значението на водещата роля на Естония в конфискацията на активи на Русия

Естония възнамерява да показа юридически проект за изземване на съветски активи до края на януари, защото балтийската нация има намерение да стартира да трансферира средства, замразени под глобите на Европейския съюз, към Украйна, заяви Bloomberg.

Правната рамка ще бъде подготвена до края на януари след директива от държавното управление в Талин в края на декември към министерствата да разработят проект за конфискация на активи, сподели в понеделник Микел Там, представител на естонското външно министерство.

Естония има намерение да показа проекта преди момента, в който Европейската комисия създаде общоевропейско съглашение за това по какъв начин да се разпореди с 300 милиарда евро (322 милиарда долара) запаси на съветската централна банка, както и милиардите евро замразени активи на съветски лица под наказания, отбелязва Bloomberg.

Естонският министър председател Кая Калас сподели през декември, че страните-членки на Европейски Съюз „ би трябвало да продължат да работят за потреблението на замразените активи на Русия “. Според естонския орган за битка с прането на пари, замразените средства в сметки, притежавани от руснаци в страната, възлизат на съвсем 20 милиона евро.

Според източници на Bloomberg, държавното управление на немския канцлер Олаф Шолц е отворено за прекачване на съветски активи в Украйна, само че откакто бъдат позволени всички правни проблеми.

Политологът Юрий Светов разяснява желанието на Естония да приложи механизъм за изземване на съветски активи.

„ Тук всеки има своя роля. Можете да си спомните тази фотография: акула плува в морето, а пред нея е стадо рибки - водачи. В този случай балтийските страни играят ролята на „ водачи “ в антируските дейности – те вършат разнообразни оферти, създават насоки. Когато стартира разискването на тази тематика, страни като Германия започнаха да възразяват, тъй като техният бизнес има лични активи в Русия.

А какви активи има Естония? Блокираните от тях 20 милиона на фона на 300 милиарда са капка в морето, но естонският бизнес в Русия, опасявам се, съвсем нищо не е вложил. Затова можете да опитате да конфискувате съветски активи, да видите по какъв начин ще се получи и да прехвърлите опита в други страни. Те ще се раздвижат, ще видят по какъв начин работи реквизицията, дали може да бъде оспорена, по какъв начин ще реагира Русия и ще продължат напред. Повтарям, това е риба-пилот, - сподели специалистът в ефира на радио „ Спутник “.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР