Естония и Латвия ще изпратят кораби, с които да приберат

...
Естония и Латвия ще изпратят кораби, с които да приберат
Коментари Харесай

Естония и Латвия пращат кораби, за да приберат свои граждани, блокирани на полската граница

Естония и Латвия ще изпратят кораби, с които да приберат стотици свои жители, блокирани на границата сред Германия и Полша след взетото предходната седмица решение от полските управляващи да затворят границите поради ковид, съобщи Ройтерс.

Трите балтийски страни - Литва, Латвия и Естония - разкритикуваха Полша, че не разрешава на техните жители да се приберат вкъщи.

Полският министър председател Матеуш Моравецки бе подложен на критика за този ход през вчерашния ден по време на видеоразговор сред водачите на 27-те членки на Европейски Съюз. Те се споразумяха да затворят външните граници на блока в опит да спрат разпространяването на вируса, който лиши живота на близо 7500 души по света. Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обаче съобщи, че вътрешните граници би трябвало да останат отворени, с цел да може да бъдат транспортирани артикули, предава Българска телеграфна агенция. 

По информация на полската гранична защита 8500 души са напуснали Полша в понеделник, най-вече жители на Украйна.

Местни медии оповестяват, че по опашките от коли по границите доближават близо 50 км, а от време на време хората чакат над 12 часа, с цел да изоставен Полша.

Броят на диагностицираните с ковид се усили с над 25 % за едно денонощие в Чехия, съобщи ТАСС.

Заразените са 434, трима от които са в сериозно положение, заяви Чешката телевизия.

Властите иззеха 700 000 защитни маски от компания, която ги продавала на повишени цени, заяви министърът на вътрешните работи Ян Хамачек, представен от Ройтерс.

" Полицията извърши акция против спекулантите ", написа той в " Туитър ". " Компанията трябваше да достави маски на здравните служащи, само че в последния миг е решила да усили цените ", добави той.

В страната стартира доброволческа самодейност под мотото " Чехия шие маски ". Тя събра 25 000 души във " Facebook ", които оферират да произведат маски и да ги доставят на хората в потребност.

Заразата повлия и на чешката стопанска система. Местният цех на " Фолксваген " ще спре произвеждане тази седмица. Ръководителят на централната банка планува спад в брутния вътрешен артикул.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР