Естетическата хирургия от години не е нещо звездно, шокиращо или

...
Естетическата хирургия от години не е нещо звездно, шокиращо или
Коментари Харесай

Държавата, в която пластичната хирургия е индустрия за почти 11 милиарда долара

Естетическата хирургия от години не е нещо звездно, шокиращо или непознато - може би като се изключи някои съответни доста слаби осъществявания. Да легнеш под ножа към този момент е нещо обикновено в огромна част от развитите страни по света и за това фактор са както по-голямата досегаемост на процедурите, по този начин и стандартите, стартирани от всеобщата просвета.

Когато необикновеното стане всеобщо евентуалната опция се трансформира в бизнес - и то подобен, който пораства с близо една пета годишно, съгласно световни данни на ISAPS. Пластичната хирургия генерира милиарди тук-там като Бразилия и Съединени американски щати - неслучайно и 30% от пластичните хирурзи практикуват в тези две страни.

" Медицински туризъм " оферират туроператори

Само за година през една от огромните софийски лечебни заведения минават над 4 000 чужденци

Изненадващият водач

Ако обаче погледнем друга статистика - за броя на този тип корекции на 1000 души население, безапелационният водач е различен и за българската публика той ще е малко неочакван. Става дума за Южна Корея. Според данни, представени от Insider Monkey, на 1000 поданици на азиатската страна се падат по цели 8,9 интервенции.

Още през 2018 година приходите на клиниките за естетически интервенции в Южна Корея са били към 10,7 милиарда $. Реално приказваме за към 25% от световния пазар в тази сфера. Близо 25% от дамите на сред 19 и 25 години са с корекции - най-много на носа и клепачите. При възрастовата група 30-39 година процентът скача до 31.
 Снимка 651814
Източник:

Не единствено това, само че през рекордната досега 2019 година пластични интервенции в страната са си създали рекордните 90 404 чужденци. Възстановяването след ковид е в ход с 46 300 " естетически туристи " през 2022 година
 Тайната на тайванската стопанска система и за какво изпреварва Южна Корея
Тайната на тайванската стопанска система и за какво изпреварва Южна Корея

И двете страни разчитаха главно на износа за своето феноменално развиване

Защо?

Какво кара корейците да си вършат толкоз доста пластични интервенции - а и какво притегля хора от други страни за този тип процедури?

Както отбелязва формалният портал Visit Korea, детонацията в международната известност на корейската поп музика и локалните сериали задават световни трендове. Дълбоко залегналото в културата на страната внимание към външния тип се съчетава с наложените идеали за хубост - изключително във връзка с формата на лицето, носа и очите.
 Снимка 651811
Източник:

Корейските пластични хирурзи ползват по-слабо инвазивни способи за корекции, а също така изискванията и процедурите в локалните клиники са считат за едни от най-хубавите в световен проект. Индустрията се счита за национална горделивост, а държавното управление в Сеул се надява тя до 2027 година да притегля по 110 000 чужденци годишно.
 Снимка 651812
Източник:

" Дейли Телеграф " в собствен материал обаче дава и друга позиция към корейската империя на хубостта - тя има голямо въздействие върху триумфа на всеки, който желае да влезе в лицей, да стартира влиятелна работа или да откри подобаващата половинка. Това води до случаи, в които младежи са безусловно завличани в клиниките, с цел да бъдат подложени на мъчителни процедури.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР