Естествена животинска кожа се превръща във все по-спорен и непредпочитан

...
Естествена животинска кожа се превръща във все по-спорен и непредпочитан
Коментари Харесай

Чантите от веган кожа, които все повече ще виждаме навсякъде

Естествена животинска кожа се трансформира във все по-спорен и непредпочитан материал в стилната промишленост. А аргументите са доста - от предпочитание за етично отношение към животните до въздействието върху околната среда.

Затова и се търсят други възможности в производството, каквато се оказва веган кожата - от ябълкова до полиуретанова, изборът е значителен.

Ето какво ни поучават да знаем в тази посока от InStyle, както и кака да създадем най-информирания избор.

Ябълкова кожа

Любима на дизайнерите, ябълковата кожа е известна със своето първокласно чувство и екологичен генезис. Марки от висок клас като Mansur Gavriel започнаха да оферират своите емблематични дизайни чанти и аксеоари в този въглеродно безпристрастен материал.

Ябълковата кожа е направена от рециклирани обелки, изхвърлени при производството на конфитюри, сок и други храни. Превръщането на растителните боклуци в устойчиви аксесоари от висок клас е " облага " за околната среда. Но въпреки всичко е значимо да се означи, че сами по себе си ябълките не стават издръжливи, красиви чанти без няколко други съставки. Най-често се смесват с полиуретан.

Кактусова кожа

Тази растителна опция също е известна със своето качество и даже се употребява от Mercedes-Benz като сурогат на интериора от естествена кожа в колите.

Кожата от кактус е най-устойчивият вид заради редица аргументи. От една страна поради растението, което е регенеративно и изисква малко вода и запаси за развъждане, а от друга - поради неналичието на спомагателни химикали в индустриалния развой.

До момента единствено една компания създава кактусова кожа и това е основаната в Мексико Desserto. И без значение дали купуваме чанта от Everlane или Fossil, суровината за изработката им постоянно идва точно от там.

Кожа от гъби

Тя е една от най-старите други възможности на растителна кожа, а текстурата ѝ е най-близка до естествената.

За един от най-хубавите производители е приета калифорнийската компания Mylo Unleather. Техният артикул се употребява от дизайнерите на фешън марки като Lululemon и Stella McCartney за изработката на издръжливи и екологични вегански кожени произведения.

Рециклирана кожа

Някои марки оферират продукти от рециклирана кожа. Въпреки че тя постоянно включва примес от веган и животинска кожа, нейните екологични качества може да ни изненадат.

Рециклираната кожа на Brandon Blackwood да вземем за пример е направена от останки от производството на други чанти. " Те се смесват със свързващо вещество, с цел да образуват единична тъкан. Имат типа и чувството на естествената кожа, въпреки да са направени напълно от изхвърлени материали ", споделя производителите на марката.

Това значи, че могат да се създават чанти и аксесоари безусловно без да се основават боклуци от кожа. Което е солидна екологична опция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР