Естебан Окон беше една от жертвите на масовата катастрофа след

...
Естебан Окон беше една от жертвите на масовата катастрофа след
Коментари Харесай

Окон нарече „самоубиец” Де Врийс вместо Цунода

Естебан Окон беше една от жертвите на всеобщата злополука след последния червен байрак и отпадна след удар със съотборника си Пиер Гасли, което нанесе тежък удар на упоритостите на Алпин за повече точки в Австралия.

При рестарта след втория червен байрак Гасли потегли от пето място, само че блокира колелата си при влизането в първия завой, с цел да избегне завъртелия се Фернандо Алонсо, който пък беше ударен от Карлос Сайн. Заради това Гасли мина през зоната за сигурност, загуби няколко позиции и като потегли да се връща на трасето удари Окон, който започва 10-и. След удара двете коли на Алпин се удариха в защитната стена и останаха там.

„ Честно казано, доста безреден рестарт, можех да се ударя с всеки към мен – призна Окон. – Пиер беше един от тези, които се връщаха на пистата след излитането в първия завой. Но няма проблеми сред нас, той пристигна и ми се извини. Наистина, всеки можеше да е на негово място. ”
 Още едно наказване за Карлос Сайнц Още едно наказване за Карлос Сайнц
Окон обаче беше по-критичен към други свои сътрудници и най-много към Ник де Врийс от Алфа Таури, който французинът назова „ самоубиец ”. Това стана поради колата на Алфа Таури, която се озова от вътрешната му страна на влизането в първия завой, само че там в действителност беше другият водач на отбора Юки Цунода. В този миг Де Врийс беше по-назад и беше ударен от Логан Сарджънт на влизането в завоя.
 Верстапен със подобаващ успех в маратонската Гран При на Австралия, драми и произшествия в самия край Верстапен със подобаващ успех в маратонската Гран При на Австралия, драми и произшествия в самия край
„ Някои водачи караха като самоубийци в първия завой, като Ник, който ми беше от вътрешната страна – изясни Окон. – Бяхме доста близо, ясно, че в този миг може да се завоюва доста, само че някои прекрачиха границата. ”

След надпреварата Гасли приказва доста малко пред медиите и изясни, че е „ прекомерно отчаян, с цел да каже каквото и да е ”.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР