Ескалацията на конфликта в Украйна тече непрекъснато – както на

...
Ескалацията на конфликта в Украйна тече непрекъснато – както на
Коментари Харесай

Кючуков: Китай напуска ролята си на наблюдател и цели да се превърне във водещ фактор

" Ескалацията на спора в Украйна тече непрестанно – както на военното поле, включват се все по-съвременни оръжия, по този начин и политически. В резултат на тази война Русия получи повече НАТО, а ние получихме повече Русия на запад – с анекса на петте области от Русия ". Това съобщи някогашния зам.-външен министър и някогашен дипломат на България в Лондон Любомир Кючуков в ефира на NOVA.

" Китай като че напуща позицията си на заинтригуван наблюдаващ на събитията в света и декларира упоритостта си да се трансформира във водещ фактор на събитията в света, освен това – самодеен. Европа се пробва да ребалансира връзките си с Китай след визитата на Си Дзинпин в Москва. Второ да окаже " напън за напън " – напън върху Китай, който да упражни напън върху Русия за практикуване на военните дейности. Трето – да показва, че Европа има личен разговор с Китай отвън този на Съединени американски щати ", сподели дипломатът.

" Китай ще поддържа Русия и няма да я изостави да бъде победена в една война ", безапелационен е Кючуков.

Относно ротационното председателство на Русия на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 1 април Кючуков сподели, че би било по-опасно, в случай че се нарушава активността на интернационалните институции и на интернационалната правна рамка. Единствената война като че е обявявана от Организация на обединените нации е Корейската война, напомни той.

Относно процеса против Тръмп, той сподели, че дейностите имат и политически подтекст и политически резултат – ще усили разграничителните линии в обществото. " Процесът ще има отражение и върху Републиканската партия. В политически подтекст процесът против Тръмп е доста огромен залог – това е различен тип политика. Тръмп беше концентриран върху вътрешното развиване на страната ", добави Кючуков.

Относно думите на Тръмп, че единствено той може да спре възможна международна война, Кючуков разясни, че това е в стилистиката на Тръмп, само че всеки ден се доближаваме до възможен световен спор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР