Ескалатори в някои от най-натоварените станции на софийското метро не

...
Ескалатори в някои от най-натоварените станции на софийското метро не
Коментари Харесай

Ескалатори в оживени станции на метрото не работят от седмици

Ескалатори в някои от най-натоварените станции на софийското метро не работят отдавна и основават съществени усложнения, изключително за майките с детски колички и за трудноподвижните хора. От сигналите в контактния център на Столична община излиза наяве, че тук-там проблемите не се отстраняват със седмици, написа в. Сега.

Майка е подала сигнал на call.sofia.bg, че в метростанция " Бели Дунав " не работи нито един ескалатор. " Налага ми се да се придвижвам с бебешка количка. Нито един ескалатор не работи. На изхода от страната на " Надежда " 3 няма и асансьор. Така е повече от 2 седмици. Пълно безсрамие и никаква мисъл за майките с колички и хората в неравностойно състояние ", разяснява тя. От приложенията към сигнала проличава, че майката е подала подобен сигнал и преди седмица и че повече от 7 дни против него още стои знак: " В развой на обработка ".

Неработещи ексалатори има и в други от най-оживените спирки на метрото, видя " Сега ". На станция " Сердика " непрекъснато спрял и обозначен с алено е един от трите ескалатора при входа против църквата " Св. Петка Самарджийска ". Тъй като на този вход няма стълби, неработещото устройство предизвиква скупчвания на работещите ескалатори, изключително в час пик заран и вечер. Извън строя е и един от ескалаторите на същата станция при входа откъм Централни хали. Не работи и едно от оборудванията на станция " Орлов мост ", която също е от най-натоварените. В други елементи на града сега не действа ескалатор на станция " Бизнес парк ". Жител на София е алармирал в контактния център, че отдавна не работи и асансьорът в подлеза на някогашния хотел " Плиска ".  

Перманентен проблем има и с много от електронните табла от наземния градски превоз. От повече от месец не работи осведомителното табло на трамвайната спирка при паметника на " Патриарх Евтимий " в посока " Лозенец ". През последните 48 часа в контактния център на Столична община са входирани сигнали, че към този момент дълго не работи таблото на ЦГМ на спирката при Младежкия спектакъл, и от двете страни пред общината в Нови Искър, на бул. " Г.М.Димитров " след кръстовището с бул. " Никола Габровски ", на трамвайната спирка на бул. " България " след бул. " Гоце Делчев " по посока на " Мотописта " и на още няколко места в София.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР