eSIM става все по-популярно решение за интернет на нещата(снимка: GSMA

...
eSIM става все по-популярно решение за интернет на нещата(снимка: GSMA
Коментари Харесай

eSIM прониква бързо в IoT устройствата


eSIM става все по-популярно решение за интернет на нещата
(снимка: GSMA видео)

Продажбите на вградени SIM карти (технология eSIM) за и нтернет на нещата (IoT) ще доближат 326 милиона броя до 2025 година, което е двойно повече по отношение на 2020 година, предвижда изследователската компания Strategy Analytics.

Потребителят на устройство с eSIM би трябвало единствено да изтегли приложението на определения телеком оператор или да сканира неговия QR код, с цел да получи телефонен номер и тарифен проект. Технологията също по този начин разрешава неотложно превключване сред разнообразни оператори, вследствие на което няма физическа нужда от промяна на карти.

Нарастващата известност на технологията на пазара на IoT се изяснява от Strategy Analytics с обстоятелството, че разрешава потреблението на виртуални SIM карти, а не на физически. Това е значим миг, защото достъпът до IoT оборудването (например в коли и медицински системи) постоянно е сложен.

Нарастващият брой устройства със SIM в IoT плановете е главоболие, заради нуждата от поддръжка и ръководство. Подмяната на SIM карти в милиони IoT устройства е непрактично и нереалистично, разясняват анализаторите.
още по тематиката
„ eSIM предлага надеждно, мащабируемо решение на казуса със SIM, изключително за предприятията ”, сподели Андрю Браун, изпълнителен шеф на отдела „ Enterprise and IoT ” в Strategy Analytics.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР