Есета на един от най-уважаваните съвременни италиански философи Джорджо Агамбен

...
Есета на един от най-уважаваните съвременни италиански философи Джорджо Агамбен
Коментари Харесай

"Идеята за проза" на Джорджо Агамбен

Есета на един от най-уважаваните модерни италиански философи Джорджо Агамбен излизат на български език, обединени под заглавието " Идеята за прозаичност ". В оповестените метафизичен текстове Агамбен разсъждава върху гибелта, любовта, понятието за истина, политиката, поезията, справедливостта и други Някои от късите текстове вътре са доста известни, като " Защита на Кафка против тълкувателите му " или " Идеята за мислене ", отдаден на Жак Дерида.

Книгата е разграничена на три елементи и съставлява опит да се дефинират главните категории в обществените и филантропичните науки. Джорджо Агамбен прави своебразен опит, тъй като на доста места границите сред жанровете са заличени. Някои от текстовете са съпроводени от илюстрации, част от които цветни.

Джорджо Агамбен е прочут с най-големия си труд, оповестен през 1995 година - Homo Sacer. Той го доразвива през идващите години и доближава размер от 1300 страници. На български език е преведен в две елементи и публикуван от издателство " Критика и хуманизъм ".

Издателство " Критика и хуманизъм ", преводът от италиански е на доктора по философия Валнтин Калинов, цена 20 лева

Читателите на " Дневник " могат да купят книгата със специфична отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата с безвъзмездна доставка тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Книги (117)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР