Есента, със своята прекрасна палитра от цветове и уютната атмосфера,

...
Есента, със своята прекрасна палитра от цветове и уютната атмосфера,
Коментари Харесай

Техники за управление на стреса и тревожността в есенния сезон

Есента, със своята прелестна палитра от цветове и уютната атмосфера, може да бъде интервал на безредици и ентусиазъм, само че и на стрес и тревога. Със промяната на сезоните и повишаването на мрака и студа, не е извънредно да се чувствате притиснати от ежедневния стрес. Независимо дали сте работещ родител, студент, или просто някой, който се оправя с живота, ето няколко техники, които ще ви оказват помощ да управлявате напрежението и тревогата през есента.
Приветствайте Природата в Есента
Есента е време, когато природата се трансформира и се обяснява. Вземете си време да разноските в парка или гората, да дишате пресен въздух и да се наслаждавате на пейзажите. Природата има удивителна дарба да успокоява мозъка и понижава напрежението.
Планове
Разделяйте огромните планове и задания на по-малки и по-лесни стъпки. Това освен ще ви помогне да се организирате, само че и ще понижи възприятието на претоварване и тревога.
Медитация
Медитацията и дълбокото дишане са мощни принадлежности за ръководство на тревогата и напрежението. Проста процедура на надълбоко дишане за няколко минути всеки ден може да ви помогне да се успокоите и съберете.
Установете обществени връзки
Социалните връзки с другари и семейство са ключът към поддръжка и въодушевление. Не забравяйте да се свързвате с хора, с които споделяте ползи и пристрастености.
Физическа интензивност
Физическата интензивност е ефикасен метод за понижаване на напрежението. Независимо дали предпочитате разходка, бягане, йога или различен тип подготовка, постоянната физическа интензивност ще ви помогне да се чувствате по-добре физически и психически.
Отделете време за себе си
Не забравяйте да си поставите за приоритет време за себе си. Възползвайте се от спа дни, четене на книги, слушане на музика или каквото и да било, което ви прави щастливи.
Подходете Позитивно
Промяната на начинана живота през есента може да бъде предизвикателство, само че с вярната психическа устременост, можете да гледате на този сезон като на опция за персонално развиване и нови инициативи.

С ежедневните стресове и паники, които животът ни дава, е значимо да научим по какъв начин да се грижим за себе си. С тези техники за ръководство на напрежението и тревогата през есента, вие можете да създадете спокойна и уравновесена среда. Поемете надзор върху вашите страсти и се наслаждавайте на есента в нейната цялостна хубост.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР