Есента ни дарява с невероятно богатство от природни дарове, но

...
Есента ни дарява с невероятно богатство от природни дарове, но
Коментари Харесай

Защо трябва да сложите купа с кестени в дома си?

Есента ни подарява с необикновено благосъстояние от естествени блага, само че всички те са доминирани от един дребен и ослепителен есенен елмаз. Това е дивият кестен. Той е любимецът на богатата есен.

Кестенът съставлява същинско естествено знамение, което има силата да трансформира отрицателната сила. Народната медицина счита, че кестенът може да сътвори енергиен щит и да укрепи мислите и тонуса ни.

Тези вярвания имат своята антична основа. Старите българи вярвали в лечебната мощност на дивия кестен. Внасяли го в домовете си, с цел да ги прочистят от отрицателните сили.

На болен човек се правело легло от кестени. Плодчетата се разполагали на 15 сантиметра един от различен и се образувала решетка от топчетата, на която се възлагали очаквания да подкрепи оздравяването на болния.

Във Вавилон също имали сходно виждане за силата на дивите кестени и препоръчвали на всеки болен да пренощува под кестеново дърво преди да стартира лекуването му.

Всички тези вярвания имат своята рационална основа. Кестенът има пречистваща мощ и по тази причина защищава от отрицателна енергийна интервенция. Може да увеличи енергийните трептения и по този начин понижава равнището на стрес. Народният врач Петър Димков постоянно носел в себе си от тези блестящи ядки като амулет, пазещ го от отрицателните въздействия на болните хора, с които се срещал всеки ден.

Възможностите да бъдат употребявани кестеновите плодове са разнообразни. Най-лесният е да се носят в джоба като талисман и енергийна отбрана. За предотвратяване от електромагнитни въздействия се предлага да се слагат няколко към домашния компютър. Препоръките са кестените да се подменят, когато се набръчкат, тъй като са абсорбирали нездравословните лъчения.

За добър сън може да се слагат няколко кестена под възглавницата.

За отбрана на целия дом е добре да се аранжират кестени в хубав съд. Те ще филтрират отрицателната сила, трансформирайки я в позитивна.

Всички сме енергийно свързани с пространството, което обитаваме, и можем да използваме могъщата мощ на природата посредством дребните блестящи сферични плодчета, с цел да получим от нейната лечебна и широкоспектърна мощ.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР