Есента е сезон, който ни предлага една чудесна възможност да

...
Есента е сезон, който ни предлага една чудесна възможност да
Коментари Харесай

Най-полезните есенни плодове и зеленчуци

Есента е сезон, който ни предлага една чудесна опция да хапваме пресни и здравословни зеленчуци и плодове, които ще ни приготвят за зимата. Вижте ги:

Тиква

Тиквата е едно от най-полезните творения на пиродата. Богата на бета-каротин, витамин С и фолиева киселина, тиквата е главен антиоксидант. Консумацията й може да понижи риска от развиване на рак и да обезпечи отбрана против сърдечносъдови болести. Семената на тиквата също съдържат висока хранителна стойност и са потребни за организма поради цинка и омега-3 мастните киселини. Тиквата е подобаваща за главно ястие, гарнитура или десерт.

Ябълки

Ябълките лекуват, зареждат с сила и се борят с непотребните килограми.

Основните потребни свойства на ябълките се дължат на високото наличие на антиоксиданти и пектин в състава им. Те се борят с нездравословното влияние на свободните радикали, по едно и също време с това стимулирайки естествения развой на детоксикация на тялото.

Грозде

Гроздето съдържа доста калций, магнезий, натрий, желязо, алуминий, манган, сяра, фосфор, мед, йод, бром, цинк и силиций. Плодът е богат на витамините С, В1, В2 и Д, само че те се съдържат в ципата на зърната.

Круши

Крушите са богати на фибри. Те оказват помощ за поддържане на по-ниски равнища на холестерол в кръвта и възстановяване на контрола на кръвната захар.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР