Есента е може би най-трудният период за нашата кожа. Топлото

...
Есента е може би най-трудният период за нашата кожа. Топлото
Коментари Харесай

Вашата кожа през есента

Есента е може би най-трудният интервал за нашата кожа. Топлото лято е към този момент минало, само че тъкмо в този момент стартират да „ лъсват ” отрицателните последици от ултравиолетовите лъчи – повяхнал загар, ситни бръчици, акне и пигментни петна. За страдание ласките на слънцето са лъжливи – до момента в който галят кожата ви, несъвършенствата по нея като че ли изчезват с магическа пръчка. Едва по-късно обаче разбирате, че всичко на този свят се заплаща и се чудите по какъв начин да се справите с провалите.

Защо кожата ви наподобява захабена
Когато някой фактор от външната среда, поврежда нашите клетките, тялото ни си създава ефикасно средство за отбрана. Такъв предпазен механизъм е слънчевият тен. Той съставлява освен струпване на пигмента меланин, само че и удебеляване на самата кожа, за да спре проникването на ултравиолетовите лъчи в дълбочина. Този уплътнен епидермис обаче, сходно на доспехи, пречи на естествените процеси, което става изключително видно, когато експанзията на слънцето намалее и отбрана повече не ни е нужна. Кожата не се обновява и е очевидно повяхнала, загрубяла и нееластична. Акнето, което е било позатихнало през лятото, внезапно се утежнява, тъй като себумът мъчно пробива през уплътнения епидермис и се задържа в подкожни пъпки и комедони.

Другият проблем е с меланина. Принципно той би трябвало да се разпределя отмерено и да ви подари с шоколадов загар. Под влияние на женските хормони обаче в този развой се получават неточности и резултатите са грозни пигментни петна.

Не бива да забравяме и за какво нашето тяло се пази от ултравиолетовите лъчи. Причините са доста, само че тези, които касаят външния тип на кожата ни са разрушение на колагена и сухота. Резултатът е нова армия от бръчки, които забелязвате след края на летния сезон.

Как да изправим вредите
Помогнете на кожата си да се освободи от насъбраните мъртви кафези. Есента е най-подходящият сезон за пилинг, обновяваща терапия и избелващи процедури. Дали ще ги извършите вкъщи или в козметичен салон е единствено въпрос на избор. Вече се оферират задоволително козметични артикули за непрофесионалисти, с които можете да постигнете невероятни резултати.

Интензивни серуми – ще ги познаете по упътването – ползват се единствено един път или два пъти годишно. Това значи, че дейните съставки, които съдържат са доста съсредоточени и курсът от 30 дни е задоволителен, с цел да възвърне изцяло кожата ви. В дълбочина тези артикули подтикват всички обновяващи процеси, производството на колаген и еластин, хидратацията. Това, което ще видите на повърхността е по-стегната и еластична кожа с блестящ загар и по-невидими бръчки.

Пилингът за домашна приложимост може да бъде под формата на крем, серум или маска. Най-често съдържа алфа-хидрокси и/или бета-хидрокси киселини, които имат за задача да отстранен мъртвите кафези, да покачат хидратацията и еластичността на кожата. Действието им е чудотворно освен за унищожаване на белези, пигментни петна и бръчки, само че и при лекуване на акне.

За разлика от разтворите за пилинг, с които се работи в козметичните салони, домашните артикули имат по-меко и последователно деяние, което понижава неприятните чувства – инфектиране, зачервяване и лющене. Ако въпреки всичко кожата ви е сензитивна към плодови киселини, потърсете пилинг с ензими. Той съдържа същите субстанции -катализатори, които кожата ви създава, с цел да се освободи от мъртвите кафези, само че в този миг евентуално не й доближават.

Подхранващите маски са съвършен метод да заредите кожата си с сила. Независимо дали ще си ги забъркате сами или ще си купите подготвена маска, наблегнете на растителните масла – шеа, авокадо, маслина, какао или гроздови семки. Те съдържат в натурален тип значимите за кожата витамини А, Е, Д, фитостероли, органични киселини и мощни антиоксиданти.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР