Есенното издание на музикалния фестивал “Дни на музиката в Балабановата

...
Есенното издание на музикалния фестивал “Дни на музиката в Балабановата
Коментари Харесай

Джазмен открива Дни на музиката в Балабановата къща

Есенното издание на музикалния фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща ” стартира на 17 септември с богата разнообразна стратегия.

Той е част от Културния календар на Община Пловдив, ще показа извънредно цветна, самобитна и жанрово разнообразна стратегия от най-високо качество, наситена с гастроли на именити солисти, ансамбли и диригенти. Ще звучат фамозни барокови концерти, публиката ще има опцията да се наслаждения на кросоувър и мулти-жанрови планове, младежка стратегия. 

Ярко се открояват участията на фамозния цигулар Светлин Русев, на Мирослав Петков - соло-тромпетист на Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам, на елитния отбор “Софийски солисти ” под диригентството на Пламен Джуров, на блестящия джазмен Мишо Йосифов и неговия юношески бенд, циклите “Световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова показва ” и “Майстори на камерното музициране ”, легендата Мими Николова и доста други.

Концертът – разкриване “Новините в джаза с Мишо Йосифов ” на 17 септември от 18.30 ч. на Римския стадион е с вход свободен, билетите за останалите концерти са в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща ” се реализира с поддръжката на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година, Министерство на културата, Фондация “Музикартисимо ”.

Още за събитията в Пловдив четете в най-хубавия културен гид " Марица "  .

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР