Есенната сесия на парламента ще започне под обсада, след като

...
Есенната сесия на парламента ще започне под обсада, след като
Коментари Харесай

Национален протест на старта на есенната сесия на парламента

Есенната сесия на Народното събрание ще стартира под блокада, откакто уредниците на митингите против държавното управление и основния прокурор приканиха недоволните да се съберат пред новата постройка на Народното събрание. За първи път съвещанието ще се организира в новата пленарна зала, която се намира в постройката на някогашния партиен дом.

Снощната проява мина умерено и беше по-кратка поради подготовката за днешната демонстрация.

Организаторите обявиха, че това е бил последният ден на мирни митинги, а част от протестиращите оповестиха, че чакат провокации, само че ще продължат с митингите, до момента в който не бъдат изпълнени главните им претенции.

По време на днешното съвещание би трябвало да стане ясно дали са събрани нужните 120 подписа за внасяне на предложение за привикване на Велико национално заседание и правене на нова конституция.

Към момента се знае, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи няма да поддържат самодейността, а подписите на Вътрешна македонска революционна организация са под въпрос. Очаква се позицията на ВОЛЯ и на 9 самостоятелни народни представители. Междувременно Столичната община предизвести за вероятни усложнения при напредването в региона.

Част от протестиращите останаха да преспят нощес в Триъгълника на властта. Тази заран тук се събират към този момент протестиращи и скандират " Оставка ". Сградата на Народното събрание е заобиколена от компактен полицейски кордон. Полицаите са с жилетки антиконфликт.

Представители на " Възраждане " идват в столицата от всички краища на страната.

 Снимка: Булфото

Партия " Да, България " и " Боец " ще са пред Българска народна банка от 8:00 ч. до 22:00 ч. Гражданската самодейност " Системата ни убива " е получила позволение за митинг в региона към куполите. Организаторите на недоволството от " Отровното трио " не декларират своя проект на придвижване.

На входовете на столицата ще има екипи на Пътна полиция при вероятно идване на рейсове от страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР