ЕС започна разследване срещу предполагаемо тайно споразумение между големите германски

...
ЕС започна разследване срещу предполагаемо тайно споразумение между големите германски
Коментари Харесай

ЕК вдигна мерника на БМВ, Даймлер и Фолксваген

Европейски Съюз стартира следствие против хипотетично скрито съглашение сред огромните немски производители на коли. То е обвързвано с огромния скандал с подправянето на резултатите за замърсяването на въздуха, което колите предизвикват. Комисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер съобщи, че БМВ, Даймлер и Фолксваген са обвинени в съгласяване да „ не се състезават в основаването и използването ” на системи срещу замърсяването на въздуха за бензинови и дизелови пътнически коли, осведоми БГНЕС. 

„ Ако това бъде потвърдено, този скрит план лишава опцията на клиентите да си закупят по-малко замърсяващи коли, без значение от технологията, която е налична в заводите ”, съобщи Вестагер.

Разследването стартира преди три години единствено ден, след шокиращото разобличаване в Съединени американски щати, че Фолксваген е конфигурирал програмен продукт в милиони от своите дизелови коли, с цел да успее да измами теста за замърсяване на въздуха.

От европейската комисия обявиха, че следствието е работело с доказателства от срещи и съглашения на група наречена „ кръга на петте ”- БМВ, Даймлер, Фолксваген, и две от дъщерните компании на компанията Ауди и Порше. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР