ЕС започна процедура пред Световната търговска организация (СТО) срещу Китайската

...
ЕС започна процедура пред Световната търговска организация (СТО) срещу Китайската
Коментари Харесай

ЕС заведе дело срещу Китай в Световната търговска организация

ЕС стартира процедура пред Световната комерсиална организация (СТО) против Китайската национална република поради дискриминационни търговски практики по отношение на Литва. Това съобщи в четвъртък Европейската комисия, представена от Ройтерс. 

Според прессъобщението, дейностите на Китай са дискриминационни и противозаконни съгласно разпоредбите на СТО и нарушават правата на експортьорите както в Литва, по този начин и в други страни членки на Европейски Съюз, защото засягат артикули с литовско наличие, изнасяни от други страни в Европейски Съюз. Тъй като предходните старания за разрешаване на рецесията се провалиха, " Европейски Съюз прибягна до започване на процедура против Китай за споразумяване на разногласия ", показват от Брюксел.

" Европейски Съюз е решен да работи като едно цяло и да работи бързо против ограниченията в нарушаване на разпоредбите на СТО, които заплашват целостта на нашия обединен пазар. Паралелно с това поставяме дипломатическите си старания за деескалиране на обстановката ", уточни изпълнителният заместник-председател на Европейска комисия и комисар за търговия Валдис Домбровскис. 

Спорът сред Китай и Литва породи, откакто балтийската страна разреши на Тайван да открие свое посланичество във Вилнюс. Пекин счита острова за отделила се част от Китай. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР