ЕС за първи път обвини днес Руската федерация за пряк

...
ЕС за първи път обвини днес Руската федерация за пряк
Коментари Харесай

ЕС за първи път обвини Русия за кибератака час преди началото на войната в Украйна

ЕС за първи път упрекна през днешния ден Руската федерация за директен провинен за хакерска атака , до момента при сходни случаи казвахме, че ударът идва " от Русия ". Това заяви висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Той посочи, че час преди началото на войната на 24 февруари Русия е подхванала хакерска атака против Украйна, с която е увредила сателитните връзки в интернационален мащаб и е улеснила последвалото навлизане на съветските войски. Това демонстрира, че експанзията се прави на разнообразни нива, едно от които е също дезинформацията, разясни Борел.

По неговите думи това, че към Русия не е била отправена покана за присъединяване в днешната шеста дарителска конференция за Сирия в Брюксел не е било за сметка на резултатите от форума. Той означи, че поради решението Русия да не участва, Организация на обединените нации е отдръпнала присъединяване си като съорганизатор, въпреки да е била показана на високо ниво.

Русия не бе показана, тъй като каним единствено сътрудниците, които имат същински интерес да способстват за мира по света. Агресията против Украйна ясно сподели, че Русия не споделя този интерес. Европейски Съюз ще продължи да отхвърля съветската експанзия против Украйна на всички интернационалните срещи, добави Борел.

Върховният представител изрази вяра Русия да не блокира в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации решението да остане отворен единственият проход към Идлиб в Сирия, през който интернационалната общественост доставя помощи. Силно се надявам Русия да не наложи несъгласие, тъй като това би сложило над един милион души в доста тежко състояние, разясни Борел.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР