ЕС все още не иска да признае, че енергийната криза

...
ЕС все още не иска да признае, че енергийната криза
Коментари Харесай

Александър Николов: България няма да бъде нито на студено, нито на тъмно

" Европейски Съюз към момента не желае да признае, че енергийната рецесия е функционалност в по-голяма степен от енергийната политика на Европа през последните 10 години, в сравнение с от войната (на Русия в Украйна - б.р.). Войната катализира някои от резултатите ".

Това съобщи пред БНР някогашният министър на енергетиката Александър Николов.

Според него ограниченията на Европейски Съюз са " добре опаковани обещания за средства, които надали ще могат да решат това, което към момента се случва вследствие на политиката на Европа ":

" България е в много по-изгодна позиция от останалите страни в Европейски Съюз.... България няма да бъде нито на студено, нито на мрачно, както служебният кабинет се пробва да заиграва със страховете на хората ".

Николов акцентира, че преимущество на България е и това, че производството на електрическа енергия въобще не зависи от природен газ:

" Ние сме най-големият балансьор на Югоизточна Европа и на Западни Балкани от позиция на електрическа енергия. Това ни дава преимущество, тъй като е допустимо да се оформят съглашения, които да дадат опция България да изнася електрическа енергия, а в подмяна на това да изнася природен газ ".

По думите на някогашният министър " енергетиката би трябвало да е надалеч от всевъзможни политически боричкания, тъй като е бранш, който дефинира живота на всеки жител и на цялата промишленост и бизнес ":

" Ако някой желае да употребява тематиката " енергетика " за предизборна акция, това е извънредно неверно и доста нездравословно за обществото. Това демонстрира културата на хората, които го практикуват ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР