ЕС удря скъпите био и еко продукти. Рекламирането им като

...
ЕС удря скъпите био и еко продукти. Рекламирането им като
Коментари Харесай

ЕС удря скъпите био и еко продукти

ЕС удря скъпите " био " и " еко " артикули. Рекламирането им като екосъобразни да става единствено след приложени доказателства, а останалото да се смята за машинация, желае Европейския парламент. Това планува нова европейска инструкция, която не разрешава всевъзможен тип подвеждаща информация за продуктите. Евродепутати оповестяват, че възбраната ще важи и за домашен уреди, които се скапват след приключване на гаранцията.
Независимо дали приказваме за етикети или реклама, търговците на дребно и производителите към този момент не могат да употребяват изказвания като " екологичен ", " щадящ за околната среда ", " натурален ", " биоразградим " или просто наклеветен за " еко " без доказателство, като да вземем за пример документ или съответната акредитирация. Вече не може да се употребява и " стабилно ", без пояснение що е то. Европейската инструкция обгръща всички категории артикули, без значение дали приказваме за храни, козметика или домашен уреди.
Новите правила също ще забранят голословните изказвания за продължителност. Например изказванието, че една пералня ще издържи 5000 цикъла на пране, в случай че това не е правилно или потвърдено. Или подканва да промените консумативите по-рано от строго нужното. Което постоянно се случва с мастилото за принтер да вземем за пример.
Проучванията демонстрират, че артикули като мобилни телефони, принтери или перални се скапват сред втората и третата година на приложимост. Новите правила ще забранят рекламите на тези артикули като " устойчиви ".
Европейските парламентаристи също желаят да забранят искове, учредени на схеми за компенсиране на излъчвания. Като да вземем за пример акции, при които потребителите се предизвикват да купуват избрани пластмасови бутилки с претекста, че са по-добри, тъй като производителите са засадили някъде дървета.
Освен това самолетните компании към този момент няма да могат да продават климатично неутрални полети, насърчавайки пасажерите да купуват въглеродни заеми, с цел да компенсират своите излъчвания.
Официалната статистика демонстрира, че в Европейския съюз има повече от 1200 екологични етикета и изказвания, само че единствено 35% от тях са тествани.
Нови правила на Европейски Съюз целят да сложат завършек на подвеждащите " зелени " изказвания и да дадат повече информация на потребителите за гаранционния период на продуктите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР